“Sumant els aparells cedits al Museu Comarcal, el del servei de multes i el de l’edifici institucional haurem format a un total de 90 persones”, Carlos F. Bielsa
La Mancomunitat de l’Horta Sud està formant a un total de 90 persones per a la utilització correcta dels 60 desfibril·ladors, cedits als ajuntaments i edificis comarcals públics, en cas de necessitat.
“Això ens converteix en la primera mancomunitat a fer-ho i, per tant, en la millor cardioprotegida de la Comunitat Valenciana”, com destaca el president de la institució, Carlos Fernández Bielsa.
Els 60 aparells han estat repartits, en funció del nivell poblacional, entre les localitats de la comarca. I és que a més, esta setmana s’ha cedit un altre dels aparells al Museu Comarcal de l’Horta Sud, a Torrent, que rep una mitjana de 900 visitants al mes. També tindrà desfibril·lador el centre de multes de la Mancomunitat i la pròpia seu institucional.
Paral·lelament, amb la formació oferida per tècnics d’emergències i SAMU en dependències de cada ajuntament i edifici públic, “es garanteix des de ja una ràpida primera atenció en cas d’emergència”, fins a l’arribada dels equips especialitzats”.
Quatre persones per cadascun dels 20 municipis, que treballen en els edificis oberts al públic, més altres quatre per cada edifici de la institució Intermunicipal, estan sent formades per a actuar i “oferir així uns primers auxilis que podran salvar vides en casos de parades cardio-respiratòries, atragantaments…”
El curs formatiu consta d’unes quatre hores de durada, i té una part pràctica i una altra teòrica en les quals, a part d’aprendre el funcionament tècnic de l’aparell, s’ensenya a actuar en casos de crisis. Tant en adults, com en pediàtrics, o en bebés de menys d’un any de vida.