La conferència estratègica sobre la cooperació valenciana sobrepassa les expectatives de participació amb 196 inscripcions

Boton2val[1]
image-260485

El pròxim dilluns 16 de novembre tindrà lloc la primera “Conferència Estratègica: Els Reptes de la Cooperació al Desenvolupament Valenciana Post 2015”, organitzada per la direcció general de Cooperació en el Centre Cultural de La Nau.

La trobada servirà com a fòrum per a obrir espais públics de participació i establir les noves línies de la política de cooperació valenciana de manera harmonitzada, coherent i estratègica en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La participació ha superat les expectatives que s’havia marcat la direcció general amb 196 escrits, sobrepassant l’aforament màxim de l’Aula Magna de La Nau i obligant a l’organització a substituir esta sala pel Paranimf de l’antiga universitat. El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha expressat la voluntat que esta conferència servisca com un “espai obert al diàleg, la formació i el consens”.

Estudiants, representants de les universitats, ONGDs o ajuntaments es troben entre els inscrits per a esta jornada, destacant especialment la presència de les quatre agències de nacions Unides: FAO, UNICEF, ACNUR i UNRWA. Buyolo ha celebrat que existisca una representació àmplia i variada d’agents socials i institucionals, ja que “l’única manera de crear una bona política de cooperació és a través de la formació, el treball coordinat i del consens amb la societat civil valenciana”, ha manifestat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, serà l’encarat de pronunciar el discurs inaugural. El programa de la jornada compta amb taules redones i conferències com la que pronunciarà Koldo Unceta, de la Universitat del País Basc, sobre “El nou escenari Post 2015 de la cooperació descentralitzada: desenvolupament i desigualtat”. També participa com a ponent José Antonio Alonso, catedràtic d’Economia Aplicada en la Universitat Complutense de Madrid. Ambdós es troben entre les figures més destacades en el panorama de la cooperació al desenvolupament espanyol. La clausura anirà a càrrec del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, que parlarà sobre la reconstrucció de la política de la Generalitat en matèria de cooperació.

A través de les distintes conferències i de fins a sis sessions simultànies organitzades en diferents temàtiques en l’àmbit de la Cooperació al Desenvolupament este fòrum obert realitzarà una anàlisi i debat rigorós de la situació actual en matèria de cooperació, els reptes del futur i les propostes clau per a la nova Cooperació al Desenvolupament Valenciana. Les sessions de treball entorn de l’Agenda de 2030; la cooperació valenciana post 2015; transparència; participació dels diferents agents; solidaritat i educació per al desenrotllament i comunicació, desenvolupament i ciutadania han despertat per igual l’interés de la ciutadania i compten amb un número semblant d’inscrits.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l’ONU (ODS) asseguren la continuïtat dels Objectius del Mil·lenni (ODM). La nova agenda marcada per a 2030 confirma que es conclou la labor realitzada i garanteix que ningú es quede arrere. Per a aconseguir-ho és necessari fer partícip a tota la societat, i per això el director general ha incidit en que “des del Consell volem que les nostres polítiques de cooperació s’integren i vagen en esta mateixa línia”.

Tota la informació sobre la conferència està disponible en la web http://www.cooperaciovalenciana.com/és/ .
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.