La Diputació ajudarà a Ròtova en la construcció de la Casa de la Música

futura casa de la músicaLa Diputació de València ha destinat 30.000 euros a Ròtova per a ajudar en la construcció d’una Casa de la Música. Una subvenció directa a la Rotovense Musical, la banda municipal, que no compta amb un local en condicions per a desenvolupar la seua elevada activitat musical i cultural.

La corporació provincial, dins de la seua política de recolzar a les associacions culturals com a element clau de la societat valenciana, s’ha implicat amb La Rotovense Musical, que s’ha mostrat “molt agraïda amb les ajudes que han arribat de la institució des que entrara l’actual equip de govern”. “A poc a poc aconseguirem tenir un centre on poder compartir la nostra passió amb tots els veïns de Ròtova, perquè serà un local obert a tot el poble”, asseguren.

Actualment, des d’aquesta societat, que compta amb prop de mig centenar de músics i 300 socis, es treballa en la disposició de recursos econòmics per a poder escometre la finalització d’aquest immoble que permeta albergar una sala d’assajos i concerts, l’arxiu i la sala de música. En aquest cas, la subvenció de 30.000 euros va destinada a completar la Fase III del projecte, una vegada realitzades les dues primeres que van suposar l’adequació de la parcel·la, que va comprar la pròpia banda, i els fonaments del futur edifici.

Una altra de les subvencions directes de la Diputació a Ròtova té a veure amb unes restes que s’han trobat d’una vila romana. Segons l’alcalde, Antonio García, “els 6.000 euros rebuts de la corporació s’han invertit en la redacció d’un projecte d’obra per a poder posar en valor l’enclavament en un futur”.

Augmenten les ajudes

Les subvencions de la Diputació a la Rotovense Musical i a l’ajuntament són solament dos de les ajudes que ha destinat la Diputació a Ròtova i que en els tres primers anys de legislatura han arribat als 650.000 euros. Eixa quantitat inclou els 217.000 euros que la corporació que presideix Jorge Rodríguez té previst invertir enguany en el municipi de La Safor. A més de la Casa de la Música i el projecte d’obra, els comptes de 2018 inclouen 29.000 euros del Fons de Cooperació Municipal, 5.000 euros del Pla d’Ocupació i 183.000 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM).

En el que portem de legislatura, Ròtova ha rebut 650.000 euros de la corporació provincial, enfront dels 412.000 euros que van arribar al municipi en els anys 2014-2015 amb l’anterior equip de govern. Aquestes ajudes, segons explica el president, Jorge Rodríguez “es destinen al que decideixen els propis ajuntaments, en la línia actual de la Diputació d’apostar per l’autonomia local i garantir un finançament just als municipis valencians”.

Entre les ajudes dels últims anys destaquen els 175.000 euros que Ròtova ha rebut del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS), una iniciativa de Rodríguez per a invertir en els municipis el romanent d’exercicis anteriors i evitar així que els diners acabaren en els bancs. Amb el IFS s’han comprat uns solars per a crear un aparcament, s’ha instal·lat mobiliari urbà nou i s’ha millorat el camí Les Planes, entre altres actuacions.

També s’han dut a terme altres actuacions importants per a Ròtova a través del SOM, l’antic PPOS, mitjançant el qual s’han pavimentat diversos carrers, com Vernisa o la Plaça Major, s’ha fet un tancament en l’escala de l’edifici del camp de futbol i s’ha instal·lat l’aire condicionat en el centre mèdic.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.