València Notícies | Redacció.- La Diputació de València prepara ja la seua cita amb Fitur, en una edició en la qual té previst presentar el seu nou ‘mètode’ turístic i donar a conèixer el seu tresor patrimonial a través de l’exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, que actualment s’exhibeix a Alzira i que arribarà a la primavera a Gandia, capital de La Safor i destinació turística per excel·lència de la província i la Comunitat.
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, acompanyat per la vicepresidenta, M. Josep Amigó, i els diputats de la institució, encapçalarà la delegació provincial en aquesta fira, la més important dedicada al turisme a Espanya i una de les més rellevants a nivell mundial. Ho farà el dimecres, dia de la Diputació i també de la inauguració de l’esdeveniment, amb un marcat objectiu: donar a conèixer la mostra que arreplega els tresors artístics de la institució que presideix, l’exposició més ambiciosa en la història de la corporació.
“Volem que els ciutadans coneguen el treball d’artistes com Sorolla o Pinazo, que van ser becats per aquesta diputació, la qual cosa hui coneixeríem com ‘Erasmus’; així com la modernitat d’una institució que sempre va concedir a les dones artistes el mateix protagonisme que als homes”, ha explicat el president. ‘Memòria de la Modernitat’ exposa de forma itinerant per les comarques valencianes un centenar d’obres de Sorolla, Pinazo, Benlliure, Equip Crònica, Carmen Calvo i Miquel Navarro, entre uns altres, i arribarà a Gandia a la primavera, coincidint amb la Setmana Santa.
De la mateixa manera, Rodríguez ha expressat el seu desig de mostrar la capacitat de la Diputació per a crear “ofertes turístiques concretes que atraguen nous visitants”, sempre en col·laboració amb la Agència Valenciana del Turisme (AVT)”. En aquest sentit, el president de la Diputació de València participarà al costat dels seus homòlegs en les corporacions provincials d’Alacant i Castelló i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en la presentació d’aquests projectes per a dinamitzar el turisme en diferents comarques de la Comunitat.
El ‘mètode’ valencià
D’acord amb aquesta nova filosofia, compartida amb l’AVT que dirigeix Colomer, la Diputació de València ha volgut reforçar la seua aposta per acostar-se a un altre tipus de perfils i aconseguir que aquests vulguen acostar-se al nostre territori. És el que des de l’àrea de Turisme de la corporació provincial, encapçalada per Pilar Moncho, han denominat el ‘mètode’ valencià.
Així, segons la vicepresidenta del Patronat de Turisme, en els últims anys s’ha testimoniat un canvi de model turístic en el qual “els binomis litoral-interior i estiu-hivern han sigut superats per la connectivitat i el transport, la distribució i l’allotjament i, com no, l’experiència”.
La conseqüència d’aquest canvi estructural és l’adopció d’una nova estratègia de treball que integra a tots els valencians i valencianes en aquesta tasca, el ‘mètode’ valencià. O el que és el mateix, que el resident es convença de tot el bé que té la Comunitat Valenciana, i en concret la província de València, que sàpia apreciar-ho, que ho explique i que ho demostre en forma d’hospitalitat i afecte.
Major protagonisme per a comarques i municipis
“Fitur és un marc únic per a donar a conèixer el nostre potencial turístic i ajudar als municipis valencians a presentar-se com a destinacions atractives”, sosté Rodríguez, que aprofitarà aquesta visita a Fitur per a reforçar l’impuls del turisme amb plans des de les comarques.
L’objectiu d’aquests plans, engegats al costat de l’AVT a través de diferents mancomunitats, és crear una xarxa que abaste tota la Comunitat i que tinga continuïtat en el temps. Uns plans que, segons Colomer, “són un model únic i singular en el conjunt d’Espanya”, “un exemple del que representa l’aliança entre totes les administracions i el sector per a reforçar l’economia turística i el gran potencial que tenen les comarques de la Comunitat”.
Fitur 2018
Enguany, en la zona de productes del Patronat de Turisme de València, que estarà operativa els cinc dies de la fira, participaran un total de 32 empreses de diferents sectors turístics: 18 empreses de turisme actiu, sis de turisme gastronòmic, set de turisme cultural i un producte de destinació.
També hi haurà espai en Fitur per a presentacions (des de la Cordà de Paterna a les alfàbegues monumentals de Bétera), demostracions gastronòmiques (paelles de Cullera, productes amb xufa d’Alboraia, vi i embotit de Requena) i actuacions folklòriques, com a diferents danses típiques de municipis com Alzira i Algemesí.
El president de la Diputació romandrà a Madrid fins al dijous, Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, i pel matí acompanyarà al president de la Generalitat, Ximo Puig, en el seu recorregut pels stands dels municipis valencians.