La Diputació destinarà 800.000 euros a eliminar dos punts negres més conflictius de la carretera entre Riba-roja de Túria i l’Eliana

2016-09-07_pablosegui-eliana
image-419589
L’Àrea de Carreteres de la Diputació de València ja ha començat la redacció del projecte per a eliminar els dos punts negres més conflictius de la carretera que uneix Riba-roja de Túria i l’Eliana, una actuació en la qual la Diputació invertirà 800.000 euros que servirà per a augmentar notablement la seguretat en una de les vies més transitades de la comarca del Camp de Túria. Així ho ha anunciat aquest matí el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, durant un desdejuni informatiu amb mitjans de comunicació locals, en el qual també han participat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, l’alcalde de Riba-roja de Túria, Roberto Raga, i altres alcaldes de la comarca.

L’actuació plantejada per la Diputació de València contempla la construcció de dos rotondes al voltant de la intersecció de les carreteres CV-336 i CV-372, les dos de titularitat provincial. Amb les rotondes es reduirà la perillositat d’un tram on la successió de dos girs a l’esquerra amb una revolta al mig ja ha provocat molts accidents. De fet, l’actuació és una antiga reivindicació dels veïns de la zona i ja figurava dins del pla de millores de l’Àrea de Carreteres, i ara rep l’impuls definitiu.

 

Segons ha explicat Pablo Seguí, «per a enguany està prevista la redacció del projecte, i després començarà el procés d’expropiacions necessari per a obtindre els terrenys on se situarà el nou traçat, amb el fi que el 2018 puguen executar-se ja les obres».
Durant la trobada amb els mitjans, el diputat de Carreteres ha recordat que «aquesta actuació és un exemple més de l’aposta decidida de la Diputació de València per millorar la seguretat vial de tota la xarxa provincial, que està fent que la inversió se centre en actuacions tendents a eliminar punts negres, millorar i reforçar el ferm, ampliar plataformes i, en general, en totes les obres que milloren el trànsit i reduïsquen el risc d’accidents».

 

L’actuació projectada també servirà per a complir al segon objectiu plantejat per la nova Diputació de València quant a la gestió de les carreteres: l’augment de la xarxa de vies ciclistes i de vianants. Amb aquest fi, el projecte en què ja treballen els tècnics provincials inclourà la creació d’una ruta ciclista i de vianants que connectarà el casc antic de Riba-roja de Túria amb la urbanització del Molinet, cosa que ha sigut molt bé rebuda per l’alcalde del municipi, Roberto Raga, qui està apostant en la seua gestió pel foment del patrimoni natural de la localitat com a via d’atracció del turisme d’interior.

 

Altres inversions al Camp de Túria
Pablo Seguí ha aprofitat la trobada amb els mitjans de comunicació per a detallar les inversions més immediates que farà en la comarca l’Àrea de Carreteres de la Diputació amb un import total de 2.256.312 euros. Aquestos diners es destinaran a asfaltar vies en els municipis de Nàquera i Serra, renovar la senyalització vertical i horitzontal en totes les carreteres de la demarcació Bétera-Serra que discorren pel Camp de Túria, crear una via per a ciclistes i vianants a Llíria i fer una obra de drenatge en el pas inferior de la CV-306 al pas per l’Eliana. Totes aquestes zones també les ha visitades hui personalment el diputat de Carreteres.

 

A aquestos diners se sumaran els 961.998,35 euros procedents del Pla de Camins i Vies. Com ha destacat Pablo Seguí, «seran els ajuntaments els que, a fi de reconéixer la seua autonomia, decidiran en què invertir els diners dins dels objectius generals del pla —que per primera vegada enguany contempla la possibilitat d’utilitzar els diners també per a comprar maquinària— i es responsabilitzaran de contractar i supervisar les obres».

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.