El Péndulo | Redacción.- La Jove Orquestra de la Generalitat, una de les unitats artístiques dependents de CulturArts, celebra entre el 21 de desembre i el 4 de gener la seua III Trobada d’aquest any 2015.
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors. El seu director titular i responsable pedagògic és el mestre Manuel Galduf i compta amb dos directors assistents, Iñaki Lecumberri i Albert Gonzálvez.
Del 21 al 23 de desembre se impartirán classes amb el professorat de les diferents especialitats; del 26 al 31 seran els assajos de l’orquestra, i els concerts se celebraran el dia 2 de gener al Teatre Auditori la Vila Joiosa, a les 16:00 hores; el dia 3 al Teatre Payà de Borriana, a les 19:00 hores; i conclourà el dia 4 amb un concert a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia, a les 19:00 hores.
El programa dels tres concerts que celebrarà la Jove Orquestra serà el següent: “Obertura en Re major «A l’estil italià» opus, 59”, de Franz Schubert; “Tzigane, rapsòdia de concert per a violí i orquestra”, de Maurice Ravel; “Introducció i Rondó capritxós, opus 28”, de Camille Saint-Saëns, i la “Simfonia número 7 en La major, opus 92”, de Ludwig van Beethoven, i comptarà com a solista amb el concertino de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana Gjiorgi Dimevsky.
La plantilla de l’orquestra per a aquesta trobada és de 55 músics i el seu professorat està compost per Gjiorgi Dimevsky i Anastasia Pylatyuk, de violí; Julia Hu, de viola; Rafal Jezierski, de violoncel; Javier Sapiña, de contrabaix; Magdalena Martínez, de flauta; Pierre-Antoine Escoffier, d’oboé; Joan E. Lluna, de clarinet; Salvador Sanchis, de fagot; Jesús Sánchez, de trompa; Javier Barberá, de trompeta, i Javier Eguillor, de percussió.
Com a colofó a aquesta III Trobada, la Jove Orquestra realitzarà tres concerts els dies 2, 3 i 4 de gener. El dia 2 al Teatre Auditori la Vila Joiosa, dirigit pel Lecumberri; el dia 3 al Teatre Payà de Borriana, dirigit per Albert Gonzálvez Cardós; i el dia 4 a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofía, dirigit per Manuel Galduf.
La Jove Orquestra de la Generalitat ha celebrat trobades a Altea, Borriana, Castelló, Cullera, Llíria, Requena, Sant Vicent del Raspeig, Segorbe i València, entre altres llocs, i ha treballat amb mestres com ara Félix Ayo, Mihai Dancila, José Luis García Asensio, Agustín León Ara, Joan Enric Lluna, Franco Petracchi, Vicens Prats o Mstislav Rostropóvitx, entre d’altres, i amb els grups Spanish Brass Luur Metalls, Amores i Quintet Cuesta.
En 2002 va participar en l’estrena al teatre Principal de València de la versió de Vladimir Vasiliev del Ballet “Romeu i Julieta”, de Serguéi Prokofiev, dirigida per Mstislav Rostropóvitx. Ha actuat al Teatro Monumental de Madrid; les seues actuacions són retransmeses per RTVE, al Festival Internacional de Música de Galícia, al Festival Internacional de Música i Dansa de Granada i al Festival d’Alacant.