La junta de govern aprova la destinació de 67.781.240 euros de superàvit del pressupost de 2017

“Atés que el programa d’amortització de deute de l’Ajuntament de València s’està realitzant d’una manera  escrupulosa, és possible destinar la major part d’este superàvit a d’altres finalitats”, assegura Ramón Vilar.

La Junta de Govern ha aprovat el marc global de la destinació del superàvit consolidat del pressupost 2017, que ascendix a 67.781.240 euros incloent-hi el dels organismes autònoms i fundacions públiques municipals. A amortització de deute es destinaran 6 milions, altres 13 al pagament d’obligacions pendents, i en l’aplicació de la resta del superàvit destaquen 2’7 milions per a projectes cofinançats, 5 milions per a adquisició de nous autobusos o 4 milions destinats a obres d’urbanització en barris.

 

VALENCIA  2018-04-26 Pleno del Ayuntamiento

VALENCIA 2018-04-26
Pleno del Ayuntamiento

Ramón Vilar, regidor d’Hisenda, ha informat que es destinaran 6 milions a amortització de deute, d’acord amb l’art. 32 de la Llei orgànica d’empreses públiques (LOEP). “Atés que el programa d’amortització de deute de l’Ajuntament de València s’està realitzant d’una manera permanentment escrupulosa, és possible destinar la major part d’este superàvit a altres alternatives que arreplega la disposició addicional sexta”.

 

Segons informa Vilar, part del superàvit, al voltant de 13 milions d’euros, es destinarà al pagament d’obligacions pendents d’aplicació, “la qual cosa coneixem com a saldo del compte 413”. En segon lloc, es finançarà la part que li corresponga a l’Ajuntament d’aquells projectes que siguen cofinançats, com és el cas dels que s’acullen als Fons FEDER, amb la quantitat de 2.700.000 euros, i quedaran disponibles 15.700.000 euros per a noves inversions de caràcter financerament sostenibles, segons exigeix el Ministeri d’Hisenda.

 

Vilar ha lamentat, que “l’aplicació del superàvit continue constreta per uns criteris excessivament rígids, i una vegada més calga manifestar la necessitat de recuperar l’autonomia municipal per a aplicar els superàvits que cada ajuntament genera”. També ha explicat que “l’acord de la Junta de Govern obri la porta als diversos expedients de modificació de crèdits en els quals s’aplique el superàvit”

 

El regidor d’Hisenda, ha avançat, no obstant això, que es treballa en l’aplicació de crèdits per a l’Àrea de protecció ciutadana: al voltant de 500.000 euros per a la Policia Local, o per a Esports: més d’1.000.000 d’euros, i ha destacat “una altra importantíssima aplicació, superior als 5 milions d’euros, per a l’adquisició d’autobusos de l’EMT, en este cas en part cofinançats amb Fons FEDER”.

 

Per a la realització de clavegueram i col·lectors, així com per a obres d’urbanització en barris, voreres i asfaltats es destinarà una quantitat propera als 4.000.000 d’euros, i per a la nova ubicació del Mercat de Vell i la realització de reformes de mercats municipals es disposarà de 800.000 euros, així com 650.000 euros destinats per a les reformes de locals destinats a centres de persones majors.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.