BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La pirotècnia Vulcano dispara la mascletà de hui

València Notícies | Redacció.- De no haver-hi un canvi meteorològic molt brusc, hui es prosseguirá amb normalitat amb les mascletaes. L’empresa de pirotècnia encarregada de tirar la mascletà del dimarts dia 14 és Vulcano, fundada en 1987 a la localitat madrilenya de Villarejo de Salvanés, si bé el seu fundador és d’origen valencià. Entre els convidats al balcó es troba el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el ministre de Cooperació sahrauí, Bulahi Sid. A més, comptarem amb la fallera major, Raquel Alario, i la fallera major infantil, Clara Parejo, i les seues corts d’honor respectives.

1 primera mascleta, peñarroja

Estaran també compartint el balcó de l’Ajuntament els representants de les falles de Visitació-Oriola, Gravador Jordán – Escultor Pastor, Guillem Sorolla – Recared, Monestir de Poblet – Aparicio Albiñana, Plaça de l’Àngel, Veneçuela – Agustí Sales i Carcaixent – Compromís de Casp. I com cada dia, assistiran a la mascletà des del balcó 16 ciutadans escollits per sorteig d’entre els qui ho hagen sol·licitat.

La pirotecnia

Vulcano és una pirotècnia de la localitat de Villarejo de Salvanés (Madrid). Va ser fundada en 1987 pel valencià José Luis Giménez Privado, natural de Iàtova, que ara està establit a Villarejo, a uns 50 km de la capital. El seu fill, José Luis Jiménez, és qui exercix ara d’interlocutor. L’empresa Vulcano treballa tant en espectacles tradicionals com piromusicals, seqüencials, multimèdia amb música i projeccions visuals sobre monuments, façanes i pantalles aquàtiques. Manté un vincle estret amb les celebracions del Mediterrani i, de fet, han disparat a Iàtova, Xirivella, Bunyol, i, com no, a les Falles de Valéncia, on és el seu tercer any. També han participat en les Fogueres d’Alacant, a Pamplona, Logronyo i Vitòria, entre altres llocs. En 2014 van ser guanyadors de la Concha de Bronce en el 51 Concurs Internacional de Focs Artificials de Sant Sebastià. Així mateix, solen treballar en celebracions esportives dels equips de futbol de Madrid i per a les festes nadalenques de la capital.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.