L’Ajuntament rebrà demà els primers 16 veïns de la ciutat que cvoran la mascletà des del balcó

València Notícies | Redacció.- La primera mascletà del mes de març la dispararà demà, a les 14.00 hores a plaça de l’Ajuntament, Pirotecnia Peñarroja, de la Vall d’Uixó. Serà la primera que enguany gaudiran des del balcó principal de la casa consistorial els ciutadans i ciutadanes triats per sorteig, un iniciativa que s’ha celebrat per segon any consecutiu amb l’objectiu d’obrir a tota la ciutadania l’opció de disfrutar de les disparades des d’un emplaçament emblemàtic.

 A més d’estes 16 persones, demà es donaran cita al balcó de l’Ajuntament les comissions falleres que han sigut les afortunades d’un altre sorteig pel qual el balcó s’obrirà a partir de demà, i també per segon any consecutiu, a les comissions falleres i juntes locals. Concretament, demà estaran al balcó els representants de les falles plaça Lope de Vega, Burjassot-Pare Carbonell, Malva-rosa-Antoni Ponz-Cavite, República Argentina-Doctor Pallarés Iranzo, Carrera de Sant Lluís-Doctor Waksman, Frederic Mistral-Murta i Ángel del Alcázar-Josep Maestre.La mascletà corre a cargo de Pirotecnia Peñarroja de la Vall d'Uixó. (Ayuntamiento de Valencia).

Durant el mes de març també començaran a acudira al balcó de l’Ajuntament les juntes locals falleres de diverses poblacions valencianes, com és el cas demà d’Alginet i Cullera, amb les seues màximes representants, que compartiran protagonisme amb la fallera major de València, Raquel Alario, i la fallera major infantil, Clara Parejo.

Pel que respecta a les autoritats invitades, de moment, ha confirmat la seua assistència la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, que acompanyarà els membres de l’equip de govern municipal. També estaran al balcó representants del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València, que a més, oferiran una degustació d’este producte al Saló de Cristall de l’Ajuntament abans d’iniciar-se la mascletà de la pirotècnia Peñarroja, que repetix presència en la plaça l’1 de març, com fa ja des de fa quasi una dècada.

Mascletà patrocinada

En acabar mascletà que ha disparat hui la Pirotècnia del Mediterrani, de València, fora del programa oficial i amb patrocini privat, l’alcalde de València ha destacat “la potència d’este espectacle pirotècnic que ha sigut meravellosa”. Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que gràcies a la esponsorització la ciutadania ha guanyat la possibilitat de gaudir de mascletaes com la que es va disparar dissabte passat i com la que hui ha fet vibrar a tots els que s’ha acostat a la catedral de la pólvora, que és la plaça de l’Ajuntament.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.