La Senyera recorre València amb un gran dispositiu policial i xiulets a polítics

Procesión cívica y ofrenda floral a Jaume I (10)La Reial Senyera, la bandera de València i de la Comunitat, ha recorregut aquest dimarts els carrers del centre de la ciutat en la tradicional processó cívica, que enguany s’ha caracteritzat per l’ampli dispositiu policial que no ha impedit que en determinats punts una part del públic xiulara a les autoritats.

Furgonetes antidistubios de la Policia Nacional estaven apostades en els voltants de la plaça de l’Ajuntament, a més d’un autobús travessat en el carrer Marquès de Sotelo prop del de Xàtiva per a previndre incidents, mentre que desenes d’agents van formar amb la mateixa fi un cordó de seguretat entorn de la Senyera i de les primeres files d’autoritats durant tot el recorregut.

Al llarg de tot el trajecte de la processó es va poder observar nombroses senyeres i, en menor mesura, banderes espanyoles portades per ciutadans que van donar el punt de color i festiu, encara que respecte a altres edicions enguany destacava l’absència de pancartes i simbologia de grups d’extrema dreta.

No obstant açò, en determinats punts del recorregut els ciutadans van fer sonar xiulets, van esbroncar i van insultar a les autoritats, encara que en cap moment van passar de l’agressió verbal, i també va haver-hi banderes carlistes i tradicionalistes.

Un grup de bombers forestals, en vaga des de fa unes setmanes per a reivindicar l’equiparació salarial, també van fer patente la seua protesta, amb crits i xiulada al pas de les autoritats autonòmiques.181008_FOTO_1_PROCESION_CIVICA_9_OCTUBRE

Al tornar la Senyera a l’Ajuntament, un grup de joves amb samarretes negres però sense identificació partidària van intensificar en el carrer del Pintor Sorolla l’assetjament verbal i els insults, encara que uns policies els van fer un marcatge separant-los del públic i tancant-los el pas a l’altura del carrer del Poeta Querol.

La processó cívica va començar, amb puntualitat suïssa, a les dotze del migdia amb el descens de la Senyera per la balconada consistorial, amb cordes i sempre en posició vertical, ja que, històricament, l’ensenya dels valencians no es doblega davant res ni davant ningú.

Després de les dotze salves d’ordenança i la interpretació, per la Banda Municipal, dels himnes de la Comunitat Valenciana i d’Espanya, la Senyera, portada enguany per la regidora socialista Sandra Gómez, va iniciar el recorregut per la plaça de l’Ajuntament, carrer Sant Vicent, plaça de la Reina i carrer de la Pau, fins a arribar a la plaça d’Alfonso el Magnànim.

A continuació de la Senyera es van situar el president de la Generalitat, Ximo Puig; el presient dels Corts, Enric Morera; l’alcalde, Joan Ribó; la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, i el tinent general Francisco José Gan Pampols, cap de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat de l’OTAN.

En la comitiva van desfilar també representants d’entitats cíviques, socials i professionals de la ciutat de València; membres del Consell, diputats, senadors, membres dels Corts Valencianes i altres autoritats militars de la Comunitat.

Al costat de l’estàtua eqüestre del rei Jaime I, fundador de l’antic Regne de València, es va realitzar l’ofrena floral, amb corones de llorer dipositades per la Societat Coral El Micalet, Lo Rat Penat, Ateneu Mercantil i l’Ajuntament de València, aquesta última dipositada per l’alcalde, els portaveus dels grups municipals i el president de la Generalitat.

De tornada a l’Ajuntament, la Reial Senyera va ser hissada en vertical fins a la balconada de l’edifici consistorial, per a posteriorment ser traslladada al Museu Històric Municipal, on està dipositada tot l’any.

Sobre el desenvolupament de la processó cívica, Joan Ribó ha manifestat que “ha funcionat millor que altres anys” i ha afegit: “M’agradaria que, a poc a poc, arribara a ser una festa familiar”, al mateix temps que ha ressaltat que valencians són “tots” els que viuen, treballen i volen a aquesta terra.

Ribó també ha indicat que el 9 d’Octubre ha de ser un dia per a reivindicar més inversions en els pressupostos de l’Estat de 2019, per a projectes com el Parc Central, soterrament de vies, ajudes al transport metropolità i al Palau de les Arts.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.