Valencia Noticias | Redacción.- La Universitat Popular de València obri les seues portes als barris carregada de nous continguts d’acord amb la realitat social i les demandes ciutadanes. Aquest mateix mes un renovat programa se sumarà a les activitats habituals. Hi haurà conferències, tallers, jornades, visites i cursos relacionats amb les masculinitats alternatives, intercanvi de coneixement als barris, sensibilització contra la intolerància i la violència de gènere, el valor cultural de les falles, la cuina de la felicitat, els estils de vida i consum responsable i el cultiu d’hortes urbanes.
Són la primera onada d’una programació que, com assenyala la regidora d’Igualtat I Polítiques inclusives, Isabel Lozano, “té com a objectiu obrir finestres a àmbits actuals i necessàris, acordes amb els temps, en una institució amb un enorme potencial, que ha estat 20 anys a fosques, sense actualitzar la seua programació”. S’incorporaran àrees temàtiques que fa 20 anys, quan es va dissenyar la programació, ni tan sols existien o no es contemplaven com a interessants o necessàries per a la formació al llarg de la vida.
La proposta complementarà les activitats que s’ofereixen en l’actualitat i es desenvoluparà a diferents centres de la Universitat Popular a la ciutat.
La regidoria d’Igualtat té previst desenvolupar una programació sobre matèries actuals, en diferents formats, que podran ser tallers d’una sola sessió, jornades, seminaris, conferències o cursos que permetran no sols renovar els continguts i adequar-se a les exigències de la realitat social sinó també donar cabuda a un major número de persones al projecte de la Universitat Popular, que podran participar bé tot el curs, bé amb caràcter puntual a les iniciatives que els interessen.
UN PRESSUPOST QUE CREIX PER PRIMERA VEGADA EN SIS ANYS
Per a l’exercici 2016 l’aportació de l’Ajuntament a la Universitat Popular de València s’ha incrementat en un 0’93% per primera vegada en sis anys.
Les novetats que la Regidoria d’Igualtat impulsa per a la Universitat Popular tenen també com objectiu «donar un ús òptim de les instal·lacions de manera que no queden aules desaprofitades durant els horaris en què els centres estiguen oberts al públic, com venia ocorrent», segons ha indicat Lozano.
El nou projecte d’Universitat Popular «té com a eix central la participació social i el treball per reduir la desigualtat social a través de la cultura, el debat, el coneixement, i la promoció de ferramentes per a una ciutadania activa i crítica», ha assenyalat Lozano.