L’Ajuntament convida a participar dissabte en l’activitat organitzada al Racó de l’Olla amb motiu del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000

València Noticies | Redacció.- El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha fet una crida perquè la ciutadania participe en l’activitat proposada per la SEO/BirdLife dissabte de matí al Racó de l’Olla. Amb el lema ‘El simple aleteig d’una papallona pot canviar el món’, l’objectiu és mostrar el suport de la gent a la conservació dels ecosistemes i la biodiversitat.

La proposta coincidirà amb la celebració del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, una campanya de la Unió Europea perquè la ciutadania mostre el seu compromís mediambiental, i es farà entre les 9.00 del matí i les 14:00 hores.

La jornada estarà coordinada per la SEO/BirdLife i el punt de trobada és l’observatori del Racó de l’Olla, on es podrà contemplar una colònia espectacular de xatracs. Les persones participants rebran una explicació sobre el que ocorre en eixe enclavament durant esta època de l’any i disposaran d’ulleres de llarga vista per vore millor la colònia.

Cartel del Dia Europeu Xarxa Natura 2000.
image-373632

Per tancar la jornada, a les persones assistents se’ls demanarà que facen el gest de la papallona amb les mans per a fotografiar-los i mostrar el suport conjunt a la Xarxa Natura. Des de la SEO/BirdLife s’ha explicat que eixos gestos es traduiran en accions concretes, com ara la plantació durant la tardor de 3.000 arbres en diferents espais d’esta xarxa. Les plantes destinades al Parc Natural de l’Albufera seran cedides per l’Ajuntament de València.

Les plantacions es faran a la zona nord del bosc de la Devesa, en espais amb manca de vegetació per la sobrepressió de l’ús públic de l’espai. “Estes activitats són fonamentals per a donar a conéixer el nostre patrimoni mediambiental i aprendre a valorar-lo. A més, són activitats lúdiques i molt didàctiques que tindran continuïtat amb la plantació a la Devesa d’arbres i plantes durant la tardor. Entre totes i tots podem recuperar i preservar uns ecosistemes molt valuosos”, ha explicat Campillo.

A banda de l’activitat al Racó de l’Olla, totes les persones que vulguen podran col·laborar amb la iniciativa mitjançant les xarxes socials. Només hauran de fer-se una fotografia imitant amb les mans l’aleteig de les papallones i publicar-la amb l’etiqueta #Natura2000Day.

La d’enguany serà la quarta edició del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, una campanya impulsada per SEO/BirdLife com a part del projecte Life+ Activa Xarxa Natura 2000 per a donar a conéixer esta xarxa d’espais protegits.

En l’àmbit estatal hi ha programades més de 90 activitats específiques. L’any passat hi van participar 20.000 persones de 24 països europeus. L’èxit de la convocatòria va derivar en la consecució del guardó Ciutadà Europeu i la data ha sigut institucionalitzada per la Comissió Europea.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.