València Notícies | Redacció.- La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha creat, en coordinació amb les regidories de Seguretat Ciutadana, Cooperació al Desenvolupament i Migrants, Servicis Socials i Educació, un grup local de prevenció de la radicalització violenta en la ciutat de València.
Este grup de treball durà a terme, a partir d’ara, una actuació coordinada per fer front a qualsevol generador de violència a nivell local de manera eficaç des del punt de vista de la prevenció. Segons ha explicat Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “es tracta de garantir una societat plural, cohesionada i amb una bona convivència”.
El grup de prevenció treballarà en favor de la integració social, el respecte a la diversitat i la no discriminació; de manera que les comunitats i col·lectius sensibles tinguen opció d’expressar les seues necessitats i queixes, així com l’exercici dels seus drets, a través de la participació social, la qual fomentaran les administracions.
Ací juguen un paper clau espais com els centres de servicis socials municipals, les escoles i col·legis de la ciutat, així com la tasca de la Policia Local de València, entre d’altres. La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives vol fomentar que des d’estos espais es treballen aspectes de prevenció i detecció de possibles casos de violència.
Ara bé, la idea fonamental del projecte, que es duu a terme en col·laboració amb el Centre d’Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat del Ministeri de l’Interior, la Federación Española de Municipios y Provincias y la Fundación Pluralismo y Convivencia del Ministerio de Justicia, és la de garantir la pluralitat ideològica, política i l’exercici dels drets i llibertats de tota la població com la millor forma de prevenció de situacions d’intolerància o discriminació.
La creació del grup de treball és el primer pas d’este projecte, que en els pròxims mesos durà a terme altres passos, com formació específica per a determinats treballadors de l’administració i d’entitats socials, la creació d’un protocol d’actuació adaptat a la realitat i les necessitats de València i, finalment, l’elaboració d’un Pla Estratègic Municipal.
Lozano ha expressat que Valencia elaborarà un informe anual de delictes d’odi i que treballarà per crear un Observatori per la Igualtat, Diversitat i Convivència. “L’objectiu final d’este projecte és sempre eradicar l’exclusió social”, ha dit Lozano. Cal destacar, també, que es tracta d’una iniciativa en la qual participen 13 ciutats de l’Estat Espanyol, com Madrid, Màlaga, A Coruña, Fuenlabrada, Cartagena, Castelló, Sevilla o Valladolid, amb les que es pretén compartir informació i experiències.