València Noticies | Redacció,- El Servici Devesa-Albufera col·labora activament amb SEO/BirdLife en un projecte de ciència ciutadana en què podran participar totes les persones voluntàries que ho desitgen. Este segon atles d’aus reproductores de la Devesa de l’Albufera permetrà conéixer millor com es distribuïxen les aus reproductores en eixe entorn i facilitarà una avaluació més exhaustiva de tot l’espai natural i del seu desenvolupament durant els últims 15 anys.
“Volem donar a conéixer la Devesa i posar-la en valor. Per això, estem desenvolupant diverses campanyes de conscienciació i informació que estaran complementades per este interessant projecte on qualsevol persona pot col·laborar i sentir-se partícip de la divulgació del nostre patrimoni mediambiental que estem fent des de l’Ajuntament de València”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.
De fet, este projecte servirà per a fomentar la participació de la ciutadania i implicar-la en la conservació dels valors mediambientals del bosc de la Devesa. “Conjuntament amb SEO/BirdLife oferim una nova oportunitat per a acostar-se a un tresor natural que tenim a només uns pocs minuts de la ciutat”, ha afegit Campillo.
En paral·lel a la posada en marxa del segon atles d’aus reproductores de la Devesa despús-demà dissabte, dia 16 d’abril, el Servici Devesa-Albufera celebrarà la seua activitat habitual, que en este cas, en col·laboració amb SEO/BirdLife, serà una jornada pràctica de formació amb una visita al bosc per a identificar les aus a través dels seus cants. L’activitat servirà també per a presentar el projecte de camp de l’atles d’aus reproductores.
Per a poder participar només cal que les persones interessades es posen en contacte amb el Servici Devesa-Albufera al telèfon 961 610 347 o a l’adreça albufera@valencia.es, i també a través de SEO/BirdLife (valencia@seo.org).
Des de l’Ajuntament de València, i en col·laboració moltes voltes amb entitats conservacionistes i d’estudi de la naturalesa com SEO/BirdLife, s’han posat en valor diversos hàbitats del bosc, com ara el front i el sistema dunar, ja que és un dels millors conservats de tot el litoral valencià, a més de les mallades i el bosc litoral mediterrani. En este cas concret, es pretén destacar la varietat important d’aus que alberga la Devesa i l’Albufera en general que, a més, poden informar com a indicadors de l’estat de salut del paratge natural.