L’Ajuntament inverteix mig milió d’euros dels estalvis d’energia en fer eficients els edificis municipals

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha reduït el seu consum elèctric en els dos últims anys un 17 per cent i ha aconseguit estalviar en este temps fins a 3,3 milions d’euros en la factura de la llum. Enguany i veient l’evolució del gasto en electricitat, destina d’eixa partida mig milió a inversions d’eficiència en els edificis municipals.

Segons ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, “la gestió del dia a dia en un ajuntament com el de la nostra ciutat ha d’anar encaminada, prioritàriament, a satisfer les necessitats de la gent. Alhora, este Govern també és capaç d’estalviar, d’usar bé els recursos públics, amb eficiència, i ho posem en pràctica amb esta inversió en noves mesures d’estalvi valorada en mig milió d’euros”.Sergi Campillo.

Del mig milió, 130.000 euros es traspassen a la partida de manteniment d’edificis per realitzar les certificacions energètiques pendents d’edificis municipals.  120.000 euros es traspassen a la partida de manteniment de col·legis per a realitzar les certificacions energètiques pendents de col·legis.

D’altra banda, 150.000 € es destinen a la partida de manteniment edificis per executar projectes d’eficiència energètica, concretament de substitució d’il·luminació a un sistema LED. Els altres 150.000 euros es traspassen a una partida idèntica, en este cas de manteniment de col·legis, per executar projectes d’eficiència energètica de substitució d’il·luminació a sistema LED.

Inversions que multipliquen els estalvis

La realització d’inversions en eficiència energètica provinent dels estalvis generats per inversions anteriors multiplica que els estalvis se seguisquen incrementant. Cal recordar la intervenció que s’està duent a terme en estos moments en tots els districtes de la ciutat que suposa la renovació del 30 per cent del parc lumínic de la ciutat i que inclou la substitució de bombetes incandescents i halògens per llums de baix consum i LED càlid, a través d’un pla d’ajudes del Ministeri d’Indústria per un import de 4 milions d’euros i un estalvi anual previst vora els dos milions d’euros.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.