L’Ajuntament lliura els Premis Ciutat de Castelló 2018 al Teatre del Raval

 

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha recordat a Matilde Salvador com “una gran defensora i apassionada de la seua terra, de la seua cultura i de la seua llengua”

El Teatre del Raval ha acollit aquesta vesprada l’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Castelló 2018 que atorga l’Ajuntament de Castelló. Un acte on l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha felicitat als i les guardonades “per enriquir més l’àmbit literari i cultural de la nostra estimada ciutat de Castelló” i on ha afirmat que “la rendibilitat d’una política cultural és també un món de riquesa social”.

En total s’han lliurat un total de sis premis: Premi Ciutat de Castelló per la Pau, Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats, Premi Ciutat de Castelló d’Arts Plàstiques, Premi Ciutat de Castelló de Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals, i el Premi Ciutat de Castelló de Ciències Experimentals i Tecnologia.

L’acte ha estat conduït per la periodista Sussana Lliberós i ha comptat amb la també periodista Violeta Tena, qui ha sigut l’encarregada de llegir el Pregó del Llibre i realitzar una defensa de la importància d’aquesta efemèride cultural i de l’hàbit lector.

L’alcaldessa ha expressat que “el nostre patrimoni cultural és un valor i un dret fonamental de convivència i cohesió social, i una cultura rica i diversa com representen aquests premis, representa un llegat compartit i testimoni de la nostra història”. A més, Marco ha volgut recordar que “en un acte com el d’avui de reconeixement al món de la cultura, de la literatura infantil, de la pintura i el teatre de Castelló, és necessari parlar i recordar que aquest any es compleixen 100 anys del naixement de la que és la primera i única dona en rebre en 2004 el títol de filla predilecta de la nostra ciutat: Matilde Salvador”.

Marco ha defensat que “Matilde Salvador va ser una gran defensora i apassionada de la seua terra, de la seua cultura i de la seua llengua, i en herència ens queden la seua música i les seues lletres”. L’alcaldessa ha recordat una frase que ella deia molt: “no t’oblides de parlar també de les dones”. En aquesta línia ha reivindicat que “això fa la primera alcaldessa de Castelló: reivindicar com feies tu els drets i les llibertats de les dones i demanar una igualtat reial i efectiva entre els homes i les dones”.

En la seua intervenció, l’alcaldessa ha aprofitat per destacar que “el Govern Municipal treballa per fer una ciutat amb futur i oportunitats, i on el pressupost d’aquest 2018 serà l’any del Museu de la Ciutat, del Castell Vell, del Refugi, i de rutes modernistes i medievals, i que a més destinara fons europeus per remodelar la Casa de la Cultura”.Premis ciutat Castelló (slowphotos.es) (1) Premis ciutat Castelló (slowphotos.es) (2) Premis ciutat Castelló (slowphotos.es) (3) Premis ciutat Castelló (slowphotos.es) (4) Premis ciutat Castelló (slowphotos.es) (5) Premis ciutat Castelló (slowphotos.es) (6)

 

11é Premi Ciutat de Castelló per la Pau

Autor: Miguel Giménez Moraga

 

35é Premi Ciutat de Castelló d’Humanitats

Autor: Ferran Arasa Gil

 

24é Premi Ciutat de Castelló d’Arts Plàstiques

Autor: Juan Baraja

 

24é Premi Ciutat de Castelló de Teatre

Autor: David Barreiro

 

19a edició del Premi Ciutat de Castelló de Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals

Text: Miguel Alayrach Martinez

Il·lustració: Sergio Montal Julian

 

35é Premi Ciutat de Castelló de Ciències Experimentals i Tecnologia

Autor: Ricard Pitarch Garcia

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.