L’Ajuntament neteja entre juliol i agost 767 solars

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament ha realitzat el manteniment de neteja de 767 solars públics o d’us públic amb una superfície total de més de 1.786.779 m2, dins del marc del Programa general continu de manteniment de neteja de solars i zones sense urbanitzar de l’exercici 2017, aprovat per la Junta de Govern Local el passat 29 de desembre de 2016, per al present exercici.

“Este pla d’actuacions de manteniment s’ha realitzat en nombrosos barris de la ciutat de València i arriba a tots els districtes de la ciutat. L’Ajuntament està realitzant un gran esforç econòmic i de recursos humans per a mantindre els solars de la ciutat en les millors condicions de neteja”, ha manifestat la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano.

El consistorio expedienta a FCC por la demora en la limpieza de dos solares.

En este balanç, Pilar Soriano ha destacat “la neteja en estos dos mesos de dos grans solars. Un està situat darrere del carrer de Sant Vicent Màrtir, al costat de la platja de vies de RENFE, amb més de 37.000 metres quadrats; ha tingut un cost de 15.000 euros i un volum retirat de més de 1.750 t, que han sigut transportades a un abocador controlat de l’EMTRE per a l’eliminació”.

“L’altra gran actuació de neteja ha sigut la d’un solar de més d’11.600 metres, que s’ha executat en l’àmbit de l’inici de la carrera de la Font d’en Corts en l’encreuament amb el Bulevard Sud, on s’han retirat més de 1.350 t de runa amb un cost de 14.500 euros”, ha dit Pilar Soriano.

Neteja expedienta FCC

El passat dimarts es va procedir a la retirada de runa produïda per abocaments incontrolats en dos solars de Benicalap, dins del marc de la programació de manteniment de neteja de solars i zones sense urbanitzar que, en el cas del districte de Benicalap, ha suposat la neteja d’un total de 53 solars en estos mesos de juliol i agost.

Ha sigut precisament un incompliment de la contracta FCC en la neteja d’eixos dos solars situats al districte de Benicalap la raó per la qual la Regidoria de Neteja ha iniciat ja el tràmit sancionador a esta empresa, que pot acabar en una sanció econòmica. De fet, l’acta d’infracció es va obrir el passat dilluns.

Soriano ha destacat que “l’Ajuntament controla que les contractes complisquen els seus compromisos de neteja amb la ciutat, i quan no ho fan no tenim cap dubte a sancionar l’empresa. Una realitat que és una novetat del Govern de la Nau, ja que el PP no els obria cap expedient, no sabem per què”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.