L’Ajuntament obrirà una Oficina per la No Discriminació on s’atendrà les víctimes de delictes d’odi.

VALENCIA  2018-04-26 Pleno del Ayuntamiento

VALENCIA 2018-04-26
Pleno del Ayuntamiento

L’AJUNTAMENT AUGMENTARÀ FINS A 6.000 EL NOMBRE DE TERMINALS D’ASSISTÈNCIA PER A PERSONES MAJORS

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat en el Debat sobre l’estat de la ciutat que l’Ajuntament de València incrementarà el nombre de terminals de teleassistència per a persones majors que actualment hi ha, fins a aconseguir la xifra de 6.000 i ampliar la cobertura de les necessitats que en este moment es plantegen a la ciutat. També ha anunciat que l’Ajuntament obrirà una oficina per la No Discriminació en la qual equips d’especialistes atendran a les víctimes de delictes d’odi.

 

En relació amb el creixent col·lectiu de persones majors, Ribó ha recordat que aquelles que tenen una renda mensual inferior a 790 euros ja no han d’abonar quantitat alguna per l’atenció domiciliària que reben.

 

Entre les nombroses referències i anuncis que Ribó ha fet en la seua intervenció destaca també la relativa a la tasca de valoració de la Dependència que s’està duent a terme des de l’administració municipal. Ha assenyalat que l’Ajuntament de València ha tramitat més de 5.000 expedients de valoració de la Dependència des que en 2017 la Generalitat va delegar el tràmit d’estes ajudes en els servicis socials de l’administració local.

 

Igualment ha afirmat que a València en estos moments no se li talla la llum, ni el gas, ni l’aigua a cap família que no puga fer front al rebut a final de mes, després d’haver assolit acords amb les empreses subministradores que propicien que els servicis socials municipals intervinguen, se supervise cada situació i, en cas de necessitat, s’abonen els rebuts.

 

Quan ha abordat l’exercici de la solidaritat i l’acció social a través de la cooperació que promou el Govern de la Nau, Ribó ha anunciat en el seu discurs el compromís perquè en els pressupostos municipals per a l’any 2019 es destine el 0’7% a cooperació, complint així els objectius que estableixen els organismes internacionals: “hem canviat el mapa de la Fórmula 1 i dels “amiguitos del alma” al mapa internacional de la solidaritat i l’alimentació sostenible. Un bon gir per a la reputació de la ciutat que no ha sigut fàcil de dur avant”.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.