L’Ajuntament presenta els 103 projectes seleccionats en la quarta edició de València Decidim 2019

S’han registrat un total de 15.902 participants

 

Jose Cuellar Asuncion 5/10/2018 Valencia, Comunidad Valenciana. La regidora de Participaci— Ciutadana, Neus F‡bregas Santana, presenta en roda de premsa els resultats de Decidim Valncia 2019

Jose Cuellar Asuncion 5/10/2018
Valencia, Comunidad Valenciana.
La regidora de Participaci— Ciutadana, Neus F‡bregas Santana, presenta en roda de premsa els resultats de Decidim Valncia 2019

 

 

           La regidora de Participació Ciutadana, Neus Fábregas Santana, ha presentat hui els resultats de la quarta edició de Decidim València. Una iniciativa que posarà en marxa 103 projectes en 2019 i que ha permés els veïns i veïnes de la ciutat, participar en la presa de decisions sobre la gestió municipal. «L’objectiu d’este Govern és obrir canals de participació i continuar codissenyant les polítiques públiques d’esta ciutat», ha explicat Fábregas.

 

La regidora ha explicat que «este Govern està molt content perquè continuem treballant en una València més verda, més amable, més sostenible i en projectes pels quals la ciutadania vol apostar». També ha esmentat alguns dels projectes més destacables com per exemple la modificació, adequació i equipament de la Biblioteca del barri de Russafa en L’Eixample; la continuació del carril bici en Patraix o la implantació d’una pèrgola per a activitats musicals i culturals en el barri de Malilla.

 

Per a esta edició es van presentar 540 projectes dels quals van arribar 202 a l’última fase, i finalment s’han seleccionat 103 per a dur-los a terme. Quant als vots, han augmentat respecte a l’any passat un 11%, amb 14.455 participants en la Fase de Votació, dels quals 7.626 han sigut homes (48,13%) i 8.218 dones (51,87%). D’altra banda, el nombre de participants en la Fase de Suports ha sigut de 3.858 persones (14.131 suports), sumant un total de 15.902 participants. A més, els rangs d’edat que més han participat en la votació han sigut, en primer lloc, les persones entre 40-44 anys, amb un número total de 2.480 persones (15,65%) i, en segon lloc, de 35-39 anys amb un total de 2.325 participants (15,65%).

 

Com a novetat, enguany el pressupost dels projectes seleccionats es reflectiran directament en el pressupost municipal de 2019 i d’esta manera, es millorarà l’ajust respecte al cicle pressupostari municipal.

 

A més, la regidora ha comunicat «l’acceptació positiva» que han tingut les urnes digitals, amb 80 vots registrats cada dia. Estes urnes «han facilitat el procés, ja que permeten no estar registrat en la web i en els “Punts de Votació” amb accés a Internet que es van habilitar, s’oferia suport presencial a les persones que volgueren votar de forma digital, lluitant així contra la bretxa digital», ha afegit Fábregas.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.