L’Ajuntament retolarà els senyals de trànsit en castellà i en valencià

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament haurà de canviar els senyals de trànsit instal·lats a l’entorn del Mercat Central que estaven en valencià, a instàncies de la Delegació de Govern. D’esta manera, complirà amb el requeriment que va fer el delegat del govern, Juan Carlos Moragues que, argüint motivacions legals, va demanar que tots els senyals estiguen escrits en castellà. Per la seua banda, el regidor de Mobilitat, ha demanat al delegat que respecte també la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, de manera que els senyals depenents del govern central estiguen en les dos llengües oficials.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat hui la voluntat de l’equip de govern de complir sempre amb la legalitat, i ha lamentat la polèmica “fictícia i partidista” que ha generat el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, quan va requerir a l’Ajuntament perquè els senyals de trànsit que circumden el Mercat Central es retolaren també en castellà en el termini d’un mes.

Giuseppe Grezzi.
image-396210

El regidor ha assegurat que l’equip de govern treballa per canviar eixos cartells el més prompte possible, “tot i que això suposa un cost important i innecessari per a una administració que necessita destinar els seus recursos per pal·liar altres necessitats de la societat”, com ara tot allò que té a vore amb els recursos socials. Segons ha explicat Grezzi, és innecessari “i ridícul per part del delegat del govern” perquè “ningú creu que haja de ser de la màxima prioritat canviar un senyal que diu ‘Excepte bicis’ per un altre que diga ‘Excepto bicis’” ha reblat el regidor, qui ha defensat fer del valencià una llengua útil per a la ciutadania, i que recupere els seus usos socials.

En paraules de Grezzi, “els responsables de l’administració estatal haurien de preocupar-se més perquè als valencians i valencianes ens arriben inversions o cobrem el deute històric. En això i en normalitzar la nostra llengua haurien de treballar, en lloc de generar polèmiques fictícies i partidistes, ja que quan governava el PP, també hi havia senyals de trànsit només en  valencià i aleshores no es generaven estes polèmiques”. El regidor ha mostrat diversos senyals de trànsit existents al llarg de la ciutat de València, escrits en valencià, contra els quals no s’havia posicionat mai l’actual delegat del Govern. Una actitud que ha comparat amb l’actual per a parlar de “partidisme en vespres d’unes eleccions”.

Per altra banda, i també davant les preguntes que els periodistes li han formulat a les portes de l’Hemicicle, el regidor de Mobilitat Sostenible ha parlat de les targetes que l’Ajuntament està tramitant per als residents de la zona centre, perquè puguen circular pels carrers per a vianants. A este respecte ha manifestat que totes les persones que l’han sol·licitada tindran garantit el seu dret.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.