L’Ajuntament se suma a la declaració institucional davant de la marginació dels valencians i valencianes en els pressupostos generals de l’Estat 2017

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València s’ha sumat a la Declaració Institucional de les Corts Valencianes davant de la marginació dels valencians i valencianes en els pressupostos generals de l’Estat 2017, declaració que “manifesta la necessitat de garantir un nivell d’inversions just per al territori de la Comunitat”. La Declaració de les Corts ha sigut signada pels grups Socialista, Compromís, Podemos-Podem, Popular i Ciutadans

A les portes de l’edifici consistorial, Sergi Campillo, alcalde en funcions i regidor de Govern Interior, ha donat veu a les demandes de la ciutadania referides en el manifest que partix de les Corts Valencianes, en el qual es recorda que “la reforma de l’Estatut d’Autonomia, aprovat al març de 2011, preveu la introducció d’una clàusula que blinda les inversions d’acord amb el pes de la població”. A més, seguix el manifest, “més recentment, la Resolució 22/IX de les Corts, del 6 d’octubre de 2015, aprovada per unanimitat, reclama l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional de la Comunitat Valenciana, compensant en tot cas la insuficiència inversora dels últims anys”.

La declaración estuvo firmada por todos los grupos representados en las Cortes Valencianas.

La declaració llegida per Campillo reforça el seu argument amb la menció a la Resolució 918/IX, que es va aprovar també per unanimitat en sessió plenària el 22 de febrer de 2017, en la qual “es reitera la necessitat de garantir unes inversions que compensen la insuficiència inversora i reclamen un pla de xoc d’inversions per part del Ministeri de Foment xifrat, almenys, en 1.200 milions anuals entre 2017 i 2020 en inversions al nostre territori”.

Les Corts Valencianes han manifestat “el seu rebuig més absolut a les inversions territorialitzades que preveu el projecte de pressupostos de l’Estat per a 2017”, tal com s’ha escoltat hui a les portes del consistori. Així mateix, Campillo ha reafirmat les paraules de les Corts en nom de l’Ajuntament, segons les quals “la inversió a la Comunitat Valenciana se situa en un 6,9 %. No solament no compensa la insuficiència inversora dels últims anys, sinó que les inversions tampoc s’ajusten al nostre pes poblacional i suposen una reducció de 209 milions respecte a 2016”.

“Cada valencià i valenciana rebrà 119 euros per capita, clarament inferior als 184 de mitjana en el conjunt de l’Estat i molt lluny de les xifres dels ciutadans i ciutadanes d’altres territoris que rebran, de mitjana, prop de tres vegades més que els valencians i valencianes”, són les quantitats que expliquen clarament la situació en què queda la ciutadania de tota la Comunitat Valenciana i, per descomptat, la ciutat de València amb els nous pressupostos generals de l’Estat.

Finalment, l’alcalde en funcions Sergi Campillo ha referit els quatre punts acordats per les Corts Valencianes:

  1. “Reafirmar el contingut de les resolucions aprovades en estes Corts i mostrar el seu rebuig als pressupostos generals de l’Estat per manifestar un clar incompliment de la voluntat expressada de forma unànime pels representants del poble valencià.”
  1. “Davant de la tramitació parlamentària dels pressupostos generals de l’Estat, recordar el sentit de les resolucions 22/IX i 918/IX, així com la reforma de l’Estatut d’Autonomia, als diputats i diputades i senadors i senadores elegits en les circumscripcions valencianes.”
  1. “Instar el Consell de la Generalitat a impulsar les accions necessàries per a cohesionar als valencians i valencianes al voltant de l’objectiu d’aconseguir unes inversions justes per al nostre territori.”
  1. “Convocar els diputats i diputades i senadors i senadores elegits en les circumscripcions valencianes de les Corts Valencianes per a realitzar una trobada en el marc de la commemoració del 25 d’abril, Dia de les Corts Valencianes, per traslladar les qüestions abans referides i coordinar accions per a revertir esta situació injusta.”

Així mateix, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’ha unit a esta declaració “per a reclamar per a tots els valencians i valencianes un millor i més just finançament per als nostres municipis amb el ferm compromís d’afrontar els nous reptes amb servicis de qualitat per a atendre les necessitats que la ciutadania ens demana”.

L’alcalde en funcions i regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha finalitzat la lectura del manifest convidant tots a la concentració de les 13.00 hores a les portes del consistori.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.