L’EMT tanca l’exercici 2016 amb un superávit de 683.655 euros i una reducció del deute

València Notícies | Redacció.- L’Empresa Municipal de Transports ha tancat l’exercici de l’any 2016 amb un superàvit de més de 683.655,40 euros, una reducció del deute d’1,6 milions d’euros (un 6 % respecte a l’any anterior), una millora de la situació patrimonial (en 3 milions d’euros) i un increment d’un 6,1 % del nombre de passatgers. “D’estes dades es deduïx”, en paralues del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “la millora rotunda en la gestió de l’EMT que, a més, durant l’any passat ha augmentat les despeses de personal un 6,78 % per a donar millor servici”.

En fer-se ressò dels comptes anuals de l’EMT, el regidor Giuseppe Grezzi ha manifestat la seua “satisfació” i ha explicat que 2016 “ha sigut el segon any consecutiu que esta empresa acaba amb resultats positius davant del dèficit de més de 33 milions d’euros que va generar l’equip de govern anterior”.Giuseppe Grezzi, durante la rueda de prensa.

Giuseppe Grezzi ha detallat que, en el capítol d’ingresos, l’EMT ha mantingut la xifra de negoci de l’exercici anterior, i el capítol de personal ha pasat de 19,3 milions d’euros als 21,2 milions d’euros, si bé esta partida s’ha reduït pel que fa als directius (dels 620.265 euros de 2015 als 553.370 euros de l’any passat). D’altra banda, ha destacat que a la millora patrimonial s’inclouen els 1,5 milions d’euros d’aportació extra que l’Ajuntament va fer l’estiu passat “que, per la bona gestió, no ha calgut gastar per a l’activitat corrent”.

“Però no volem quedar-nos en eixes dades fredes, ja que la nostra missió és que la ciutadania trie, de manera prioritària, els autobusos de l’EMT com a mitjà de transport, i per això continuarem amb el nostre treball per a oferir un servici de qualitat, que també ho estem aconseguint”, ha asegurat el regidor.

Refinançament del duete

En eixa línia, la pròxima Comissió d’Hisenda autoritzarà una operació de refinançament, “que no d’endeutament, mitjançant la qual l’EMT millora les seues relacions amb les entitats bancàries per a pagar el crèdit ajornat que va signar l’equip de govern anterior l’any 2014, per intentar maquillar la seua nefasta gestió”.

Així, segons ha explicat, “amb les noves condicions, l’EMT aconseguirà un estalvi del 60 % anual en els interesos reduint el tipus d’interés i l’import avalat, que es traduirà en una millora notable de la situació financera”.

Tot i això, tal com ha subratllat el regidor, “per a millorar el servici també és necessari que acabem amb el tracte discriminatori del Govern estatal, perquè abans ens gestionaven malament des d’ací i ara ens marginen des de Madrid, des d’on no ens tracten com a ciutadans espanyols”.

Encàrrec de gestió

Finalment, el regidor de Mobilitat Sostenible ha parlat de l’encàrrec de gestió que l’equip de govern vol impulsar, amb el suport de l’oposició, per a l’EMT. Esta empresa municipal és, actualment, un poder adjudicador que realitza un servici públic per compte d’un altre poder adjudicador, que és l’Ajuntament. “D’eixa manera, l’EMT tenia la mort anunciada en 2025 i nosaltres volem garantitzar la vida indefinida d’esta empresa de transport com una entitat pública al servici de tota la ciutadania.”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.