Les dades d’absentisme a l’Ajuntament es reduïx un 13,8% i marquen el mínim dels darrers quatre anys

València Notícies | Redacció.- Les dades de l’informe anual corresponent a 2016 presentat per la Regidoria de Govern Interior al Comité de Seguretat i Salut reflectixen l’aposta del Govern de la Nau per reforçar i millorar la prevenció de riscos laborals dels treballadors i treballadores municipals, tant per la reducció de les xifres d’absentisme com per la davallada de les jornades laborals perdudes.

“Són dades positives les que ens mostra este primer informe anual sota una gestió íntegra per part de l’equip de govern actual”, ha explicat el regidor Sergi Campillo, qui ha destacat que la xifra d’absentisme se situa en un 0,47 per cent, un 13,8 per cent menys que l’any anterior. Són huit centèsimes percentuals per baix de les dades registrades en 2015, el que permet abastar la xifra més baixa d’absentisme als darrers quatre anys. Entre les dades més destacables hi ha les del personal de l’Àrea de Protecció Ciutadana, on l’absentisme en Bombers ha baixat un 22,6 per cent i en Policia s’ha reduït un 18,6 per cent.

Evolución histórica del absentismo.

En la sessió extraordinària del Comité de Seguretat i Salut convocada pel regidor, s’ha afegit “una altra dada molt positiva” referent a les jornades laborals perdudes l’any passat, que van baixar un 12,2 per cent respecte a l’any anterior, en passar-ne de 9.997 a 8.775.

Campillo ha volgut presentar estes dades des de la Regidoria a les seccions sindicals “per la seua contribució diària en la millora de les condicions laborals de la plantilla municipal, un objectiu que compartim plenament des del Govern de la Nau, on tenim la convicció que eixes garanties per al personal de la casa, a més, redunden en una optimització dels servicis que oferim a la ciutadania des de l’Ajuntament de València”.

Campillo ha recordat que en setembre es va posar en marxa una campanya pròpia de prevenció d’accidents laborals amb tot un seguit de recomanacions per als empleats i les empleades municipals i ha afirmat que les dades d’este informe anual incidixen en la tendència ja marcada per l’informe trimestral presentat en novembre, quan l’absentisme s’havia reduït un 1,5 per cent respecte al mateix període de 2015.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.