Les defenses de quatre dels acusats valencians del cas Nóos demanen que els seus clients siguin jutjats a València

L' class=
image-298523

L’exsecretari de Turisme de la Generalitat Valenciana, Luis Lobón, en primer pla, i l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, a la sala on se celebra el judici del cas Nóos. / CATI CLADERA / EFE POOL

Els advocats defensors de quatre dels acusats valencians en el cas Nóos –Luis Lobón, José Manuel Aguilar, Elisa Maldonado i Jorge Vela– han donat  inici al judici qüestionant la competència de l’Audiència de Palma per jutjar-los. Els quatre han assenyalat que haurien de ser jutjats per l’Audiència de València per considerar que no hi ha connexió entre els fets punibles dels quals estan acusats i els que es van poder cometre a Palma. L’advocat de l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, no s’ha sumat a aquesta petició.

El fiscal s’ha oposat a aquesta petició en entendre que el principal delicte del cas és la malversació de diners públics de les Balears i el País Valencià, que s’ha investigat prenent declaració a més de 200 persones, que haurien de ser interrogades de nou si es jutgessin en dos tribunals territorials diferents. El fiscal ha assenyalat, a més, que l’enjudiciament per separat podria conduir a pronunciaments diversos i contradictoris per part dels tribunals.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.