Política lingüística incrementa en un 63% els premis a llibrets de Falles, Magdalena i Fogueres editats en valencià

llibrets_falleros_libros_fallasD
image-298539
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de la direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, publica les bases que regulen els premis per als llibrets de Falles, Magdalena i Fogueres editats en valencià, l’import dels quals s’ha incrementat un 63% respecte de l’any passat.

La dotació per a aquestos premis és de 97.750€; dels quals 43.250€ recauran en 60 premis per a llibrets de Falles, uns 22.000€ més per a 15 llibrets de Magdalena i 32.500 per a 30 llibres de Fogueres. El primer premi de totes les categories està dotat amb 3.500€; el segon, amb 3.000€ i el tercer, amb 2.500.

Concretament, les ajudes per als llibrets de Falles passen dels 30.150 euros de 2015 a un total de 43.250 euros, experimentant un increment del 43,4%; pel que fa a l’import dels premis per als llibrets de Magdalena s’incrementa en un 109%, passant de 10.500 euros a 22.000 euros; i els premis per als llibrets de Fogueres passen de 19.350 euros a 32.500 euros, la qual cosa suposa un increment del 68% respecte de l’any passat.

Els llibrets que vulguen participar han d’estar escrits en valencià, seguint la normativa que marca l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, tindre una tirada d’almenys 200 exemplars i fer constar al llibre que han participat a la convocatòria de la Generalitat per al foment del valencià.

Una comissió tècnica valorarà la qualitat de l’edició, els continguts literaris, l’extensió del text escrit en valencià, la difusió del llibre i la publicitat en valencià. Seguidament s’elaborarà una llista ordenada per puntuació obtinguda per tal de procedir a l’entrega dels premis. Les comissions que resulten guanyadores, a més del premi en metàl·lic, rebran un estendard acreditatiu per part de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

El termini de presentació de les sol·licituds comença demà i en el cas de Falles i Magdalena acaba el dia 29 de gener. No obstant les Falles hauran de presentar cinc exemplars del llibre a la direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme fins al 15 de febrer i les comissions de la Magdalena fins el 8 de febrer. En el cas de les Fogueres d’Alacant el termini s’obri demà i finalitzarà el 6 de maig, encara que podran aportar les cinc còpies del llibre fins el 26 del mateix mes.

Els interessats podran trobar la sol·licitud de participació a la direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme o a http://www.ceice.gva.es/polin/val/ajudes_models.html
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.