L’Escola d’Arquitectura de la UPV proposa el barri Crèmor com a tema d’anàlisi docent i estudi de projecte

15-08-2016 projecte d' class=
image-413959
L’Ajuntament col·laborarà amb aquest treball de diagnòstic integral i proposta integral que es desenvoluparà durant el curs 2016-17

L’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València (ETSA-UPV) i, en concret, el Taller 1 del seu Departament de Projectes Arquitectònics ha programat com a tema d’anàlisi docent i estudi de projecte el barri de Crèmor de Castelló i les seues zones limítrofes: l’avinguda de l’Alcora, les seues quadres adjacents, la relació amb la UJI i el Raval Universitari així com el llit fluvial del riu Sec, eix integrant de la infraestructura verda i vertebrador del territori en l’àmbit d’estudi.

L’Ajuntament de Castelló col·laborarà amb aquest programa a través de l’àrea de Desenvolupament de la Ciutat, Sostenibilitat, Medi ambient, Habitatge i Serveis Urbans, dirigida per Fernando Calduch i adscrita a la Regidoria d’Ordenació del Territori encapçalada per Rafa Simó. L’edil ha destacat “el plantejament d’aquesta iniciativa, que encaixa amb el nou model urbanístic que impulsem des del Govern municipal, un urbanisme centrat a millorar la qualitat de vida de les persones”.

Aquest taller de projectes abordarà aquest tema amb l’objectiu que siga un treball de diagnòstic, anàlisi i proposta per a possibilitar l’adopció d’accions encaminades a la millora del barri i la seua integració amb la ciutat, a la recuperació paisatgística i mediambiental del llit del riu sec i la resolució dels conflictes que es deriven de la seua integració en la ciutat construïda, del seu encaix amb la voluntat de propiciar nous models de desenvolupament més sostenibles i adaptats als actuals estàndards de qualitat de vida.

Es pretén que els diferents treballs que es desenvoluparan al llarg del curs 2016-2017 en el Taller 1 de l’ETSA-UPV, que engloba a tots els cursos de la carrera professional, conferisquen alhora arguments que possibiliten aconseguir el coneixement necessari per a una nova generació d’arquitectes, més preocupats per la integració urbana, per la sostenibilitat i el paisatge que per models urbanístics depredadors de territori.

Els treballs, al seu torn, han de servir per a la definició d’una zona clau de la ciutat, on els nous desenvolupaments requereixen un encaix de detall que assegure la correcta interrelació amb les preexistències, alhora que resolga la integració dels grans nodes de transport públic i els necessaris corredors verds naturals.

L’Ajuntament de Castelló col·laborarà amb l’ETSA-UPV en el desenvolupament de tot el cicle docent, “amb la intenció de prestar tota l’ajuda que necessite l’Escola d’Arquitectura, tant al professorat com a l’alumnat, amb la finalitat de que s’aconseguisquen aconseguir els objectius del curs que finalitzarà amb una exposició dels treballs en la nostra ciutat”, ha assenyalat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.