L’indigent d’origen polonés el cas del qual va saltar a la llum pública fa tres dies després de conèixer-se que li havien tatuat un nom en l’enfront de canvi de 100 euros ha reaparegut avui a Benidorm (Alacant), després d’un parell de setmanes sense ser localitzat, i ha denunciat els fets davant la Policia.
Tomek, que així es diu, ha acudit a les dependències del Servei d’Atenció al Turista Estranger (SATE) per a interposar una denúncia, acompanyat de Karen Maling, la presidenta de l’Associació de Comerciants Britànics de Benidorm, que va ser qui va iniciar una recollida de diners per a esborrar-li el tatuatge.
En declaracions als periodistes, l’indigent, de 34 anys, ha precisat que solament va prendre part en el mateix un britànic, i no un grup de turistes d’aqueixa nacionalitat com s’ha dit, i que, pel que sembla, el nom que porta en el front (Jamie Blake) és el de la núvia d’aquesta persona.
Sobre el britànic que li va fer la proposició, ha detallat que “també estava begut, però no pot dir que no sabia gens perquè ell em va fer les fotos mentre em *tatuaban”.
També ha criticat el comportament del tatuador, a qui ha recriminat el que va fer perquè “sabia” que ell “estava borratxo”. “Espere que es faça justícia”, ha agregat *Tomek.
L’indigent ha passat els últims dies a Granada, aliè a la revolada que havia alçat el seu cas, i ha afirmat que solament es va assabentar “fa tres dies” de l’assumpte a través d’un amic compatriota que ho havia vist en una xarxa social.
“Després, la bomba va explotar”, ha manifestat a diversos mitjans de comunicació a la seua eixida del SATE.
El ciutadà polonés ha dit sentir-se “molt feliç” per l’elevat nombre de persones que li han recolzat, la qual cosa ha propiciat que la recollida de fons que es va obrir per a ajudar-li s’haja elevat fins a més de 3.200 euros.
Aquests diners servirà, segons ha precisat Maling, per a tractar els problemes d’esquena que presenta, així com per al seu ingrés en una clínica per a tractar la seua malaltia d’alcoholisme.
Tomek també ha lamentat les condicions en les quals han de viure les persones que estan sense sostre i ha confiat que el seu cas “puga servir per a ajudar a més gent” i que no els “tracten com a brossa”.
Ha relatat que quan li ofereixen cent euros a una persona que dorm en el carrer “és molts diners” i, per aqueix motiu, va accedir a fer-se al tatuatge.
“Quan em vaig despertar l’endemà em vaig adonar del que havia fet”, ha comentat, abans de reconèixer haver-se sentit “humiliat” per haver de portar “el nom d’algú per sempre”.
“No és gens divertit. Quan estàs en el carrer, tens fam, vols beure alguna cosa i no pots. Llavors et donen cent euros i és com si et tocara la loteria”, ha afegit.
Per la seua banda, *Maling ha explicat que diverses clíniques s’han oferit a eliminar el tatuatge de forma gratuïta, encara que els diners també s’emprarà a tractar els problemes de salut de Tomek i la seua malaltia d’alcoholisme, que ell mateix ha reconegut.
En concret, la presidenta de l’Associació de Comerciants Britànics de Benidorm ha indicat que aquesta vesprada acudiran a una clínica local que s’ha oferit a eliminar el tatuatge i a examinar els problemes de salut que pateix el jove polonés.
A més, en els pròxims dies començaran els tràmits per a posar la seua documentació en regla posat que li ha sigut sostreta, segons ha assenyalat.