BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Institut Valencià de Cultura presenta en la Filmoteca un cicle sobre Joseph Losey

El Péndulo | Redacció.– L’Institut Valencià de Cultura ha organitzat en la Filmoteca un cicle sobre el cineasta nord-americà Joseph Losey, que s’inaugura el dimarts 3 d’octubre amb la projecció, a les 18.00 hores, de ‘La larga noche’ (1951), i a les 20.00 hores, de ‘El merodeador’ (1951).

Fotograma de una película.
Organitzat en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i la Filmoteca Espanyola, el cicle presenta alguns dels títols més destacats de la filmografia de Joseph Losey (Wisconsin, 1909 – Londres, 1984), un director clau de les dècades dels seixanta i setanta que hagué de treballar a Europa després de ser perseguit per la caça de bruixes de McCarthy. El cicle inclou pel·lícules com ‘El muchacho de los cabellos verdes’ (1948), ‘El forajido’ (1950), ‘La larga noche’ (1951), ‘El tigre dormido’ (1954), ‘La clave del enigma’ (1959), ‘El criminal’ (1960), ‘Eva’ (1962), ‘El sirviente’ (1963), ‘Rey y patria’ (1964), ‘Modesty Blaise’ (1966), ‘Accidente’ (1967), ‘Ceremonia secreta’ (1968), ‘El mensajero’ (1970), ‘Caza humana’ (1970), ‘Galileo’ (1975), ‘Una inglesa romántica’ (1975), ‘El otro señor Klein’ (1976) i ‘Don Giovanni’ (1979).

Joseph Losey va representar durant tres dècades la màxima expressió del denominat ‘cinema d’autor’ o ‘d’art i assaig’ amb obres com ‘El sirviente’, ‘Accidente’ o ‘El mensajero’, tres clàssics del cinema britànic dels anys seixanta amb guió del dramaturg i premi Nobel Harold Pinter. Abans de convertir-se en una figura preeminent del cinema d’autor europeu, va viure la complexa situació que va afectar tants represaliats en la caça de bruixes empresa a Hollywood a partir del 1947. La seua obra es divideix en tres períodes: l’inicial en el cinema nord-americà fins a principis dels anys cinquanta, el prestigi aconseguit a Anglaterra en els seixanta i setanta, i una última etapa més itinerant que el va portar a treballar en produccions italianes, franceses i espanyoles.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.