L’Orquestra de València acosta la música clàssica a la reisdència de la tercera edat Palau de Raga

El Péndulo | Redacción.- L’Orquestra de València visita el dimarts 11 la residència de tercera edat Palau de Raga a les 18:30 hores, per a interpretar als majors residents diverses obres molt conegudes i plenes de ritme, dins del projecte social de l’Orquestra i el Palau de la Música. La regidora de Cultura, Glòria Tello, s’ha mostrat molt il·lusionada per este concert, “que volem dedicar a elles i a ells, a eixes persones majors que estan en residències i que per la seua situació no poden acostar-se al Palau a gaudir de la música”. “Com a servici públic que som”, ha afegit la regidora, “és la nostra responsabilitat desplegar este tipus de programes socials, que tant agraïxen els col·lectius i persones als quals van destinats”.

La Orquesta Valencia toncando en La Fe. (Imagen de archivo).

L’Orquestra de València, sota la direcció del mestre valencià Francisco Valero Terribas, interpretarà un programa on no faltaran peces de sarsuela, danses i valsos vienesos: el preludi de La Revoltosa, de Ruperto Chapí; l’intermezzo de Goyescas, d’Enric Granados; la “Danza del fuego” d’El amor brujo i la ”Danza española” de La vida breve, de Manuel de Falla; el vals “El Danubi blau” i “Pizzicato polka”, de Johann Strauss, i les “Danses eslaves” 1 i 8 d’Antonín Dvořák.

Estos programes socials van començar el 9 desembre de 2015 i el 28 de gener de 2016, amb les visites de l’Orquestra de València i Yaron Traub al Centre Penitenciari de Picassent. També al desembre, la formació simfònica valenciana va actuar al vestíbul de l’hospital La Fe. A final de gener, l’Orquestra va anar a les Corts per tal d’interpretar un concert en commemoració de la Shoah, i el 14 de febrer va oferir un programa dedicat als refugiats. A final de 2016, treballadors del Palau van oferir diversos tallers didàctics a La Fe per a xiquetes i xiquets malalts. La Banda Municipal es va sumar a este projecte social a final de l’any passat, amb un concert al Centre Penitenciari de Picassent.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.