El Palau de la Música dedica la Tercera de Mahler de l’OV i Waltraud Meier al crític músical Alfredo Brotons

El Péndulo | Redacció.- El Palau de la Música de València dedica In memoriam el seu concert d’abonament del proper dissabte 1 d’abril, al crític musical Alfredo Brotons, referent de molts melòmans i que va escriure més de 1.200 articles, crítiques i entrevistes sobre l’activitat de l’auditori valencià. Serà un programa molt especial amb la Simfonia núm.3 de Gustav Mahler, que serà interpretada per l’Orquestra de València, la mezzosoprano Waltraud Meier, el Cor de Dones de l’Orfeó Valencià i el Cor Valencià Infantil, sota la direcció de Yaron Traub.

Palau de la Música de València. (Foto-Eva Ripoll).

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha volgut agrair a Alfredo Brotons “la seua dedicació per assistir sempre i fer crítica dels concerts i recitals des que va ser inaugurat el Palau”, així com “la seua exigència, la seua passió per la música i el seu treball per transmetre als joves la necessitat de la música i del pensament, com a eines per a construir una societat millor”. En este sentit, el director Vicent Ros, ha afegit que “els seus comentaris, les reflexions expressades a través de les línies impreses on publicava les seues crítiques, formen part de la història del Palau al qual tan unit estava musicalment”.

Estrenada a Kefreld el 9 de juny de 1902, la Tercera simfonia de Mahler va ser dirigida pel mateix autor sis anys després de la seua terminació i amb la Filharmònica de Berlín. És una obra de grans efectius orquestrals i el compositor va incloure poemes de Nietzsche extrets del Zaratustra i altres de lieder de San Knaben Wunderhorn.

 Waltraud Meier, abans de dedicar-se plenament a la seua carrera musical va estudiar filologia anglesa i romànica. Amb el seu triomf com a Kundry de Parsifal en el Festival de Bayreuth 1983 va començar la seua gran carrera internacional.  Canta regularment en els principals escenaris operístics com Londres, Nova York, Chicago, Milà, París, Viena, Berlín i Munic. Ha sigut dirigida per grans directors com Barenboim, Muti, Abbado, Levine, Mehta, Sinopoli, Thielemann, Gergiev, Rattle, Chailly i Pappano. Guardonada amb nombrosos premis, és Kammersängerin de l’Òpera de Baviera i de l’Òpera de Viena.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.