L’Orquestra de València estrena ‘Afectuosament’ del compositor valencia Llorenç Barber

El Péndulo | Redacció.- L’Orquestra de València interpretarà demà divendres (19:30 hores) un programa que combina la música contemporània amb el romanticisme rus de Piotr Ilitx Txaikovski. Sota la direcció de Carlos Garcés, el públic podrà assistir a dos estrenes programades dins del Festival Ensems. D’esta manera la formació simfònica valenciana estrenarà “Afectuosament” de Llorenç Barber, una obra influenciada pel compositor valencià del segle XIX, Melchor Gomis i pels  minimalismes europeus. Una composició que en paraules de l’autor de les notes al programa, Martín Llade: “solistes i orquestra poden parlar “afectuosament”, entenent-se durant la interpretació d’esta peça fins a eixir-se per les vores”. Intervindran el mateix Barber com a veu difònica i campanari portátil, Montserrat Palacios com a  veu i música gestual, Bartomeu Ferrando com a  poeta sonor i performer i Miguel Ángel Marín com a  clarinet i música d’acció.

La OV y Osca Furió.

També hi haurà altra estrena, a Espanya, del “Doble concert per a marimba, vibràfon i orquestra” d’Emmanuel Séjourné, amb estils des del jazz fins a ritmes llatinoamericans, i que serà interpretat pels solistes de la mateixa Orquestra, Luis Osca i Josep Furió.  Del compositor eslau es podrà escoltar la Simfonia núm. 1 “Sons d’hivern”.

Guardonat com a millor Director d’orquestra de l’any 2011 en The Chinnart Awards Committee a Xina, Carlos Garcés ha dirigit les principals orquestres espanyoles, així com la Barbieri Symphony Orchestra, Boston Philarmonic Youth Orchestra i de l’Òpera de Rouen. Acaba de presentar el seu primer disc amb l’Orquestra Lira Numantina de Sòria, amb la Primera simfonia de J. Vicent Egea.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.