BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’OV i l’oboista Roberto Turlo interpreten ‘L’Horloge de flore’, de Françaix dins d’Ensems

El Péndulo | Redacció.- Demà divendres (a les 19:30 hores) l’Orquestra de València, sota la direcció de Lorenzo Viotti, interpretarà el seu segon concert dins de la programació de la 38a edició del Festival Ensems, i que té com a protagonista al solista d’oboé de la mateixa orquestra Roberto Turlo. Interpretarà ‘L’Horloge de Flore’, de Jean Françaix, que és una obra encarregada al compositor per John de Lancie, principal oboista de l’Orquestra de Filadèlfia.

Està inspirada en la proposta del ‘Rellotge de flors’ que va idear el famós botànic suec Linnaeus en el segle XVIII i que es va basar en els diferents moments del dia i de la nit, en què certes flors s’obrin, la qual cosa permetria construir un rellotge on les flors bastarien per a indicar l’hora. El públic també podrà escoltar ‘Figuras que despiertan en la luz’ de Voro García, i la romàntica Simfonia núm. 3 de Serguei Rakhmàninov.

La pieza está inspirada en la propuesta del ‘Reloj de flores’ que ideó el famoso botánico sueco Linnaeus en el siglo XVIII.
image-369660

Viotti va guanyar amb 25 anys el Concurs de Jóvens Directors de Salzburg 2015 i els concursos a Leipzig i a Cadaqués el 2013. Durant la seua estada a Viena, va ampliar la seua experiència com a percussionista i va actuar en la Filharmònica de Viena. Ha dirigit la BBC Philharmonic, National de France, Orchestre de Chambre de Lausanne i el Concertgebouw d’Amsterdam, amb la qual va dirigir tres concerts substituint Welser-Möst. Roberto Turlo va ampliar els seus estudis amb Llimera, Winfield a Londres, Lencses a Stuttgart i Schellemberger i Koch a Berlín. Col·labora amb l’Orquestra “Cambra XX”, Cambra XXI de Madrid i Camerata Deia de les Balears. Lidera projectes lírics amb Fabiola Herrera, Shaham, Rey, Pastrana… Amb l’Orquestra de València, va interpretar els concerts per a oboé de Williams, el Concert de Strauss i el Doble concert de Bach.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.