Marga Landete, Roberto Garcia i José Luis Moreno directors adjunts de l’Institut Valencià de Cultura

València Notícies | Redacció.– El conseller Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona pel director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga ha presentat els nous directors adjunts de l’organisme cultural de la Generalitat, l’Institut Valencià de Cultura.

Les tres persones que assumiran les direccions adjuntes, seguint el procés de concurs públic marcat al Codi de Bones Pràctiques en la Cultura valenciana, són Marga Landete per a Música i Cultura popular valenciana, Roberto García per a Arts Escèniques i José Luis Moreno per a Audiovisuals i Cinematografia. Tots tres assumiran els càrrecs durant cinc anys amb possibilitat de renovar durant cinc anys més.

Les comissions de selecció han triat els candidats d’entre vint projectes. Cada àrea ha comptat amb una comissió d’avaluació de candidatures integrada cadascuna per 3 membres de l’administració titular, tres representants de la societat civil relacionats amb el món cultural i tres experts de l’àmbit artístic concret. Cada comissió de valoració ha seleccionat les propostes que han passat a una segona fase per a entrevistes amb els candidats preseleccionats. En la valoració final, el projecte ha suposat un 60% i el currículum i entrevista un 40%.

Les comissions de selecció han triat els candidats d'entre vint projectes.

Les comissions de selecció han triat els candidats d’entre vint projectes.

Els projectes de les direccions adjuntes seleccionats havien de tindre una coherència d’objectius amb el Pla estratègic Cultural ‘Fes Cultura’, un objectiu que ja seguia el projecte que va presentar en el seu moment Abel Guarinos. A més s’han valorat factors clau com la democratització en l’accés a la cultura; mesures per a crear nous públics, la creació d’una indústria cultural valenciana arrelada en el territori i descentralitzada; la col·laboració i difusió de la cultura amb els sectors educatiu, econòmic i social; així com mesures per a garantir la diversitat cultural, la igualtat lingüística i de gènere tant pel que fa a la producció com a la programació cultural.

«Com a president de les tres comissions, vos puc assegurar que els tres candidats seleccionats acompleixen amb tots els requisits i vull destacar que de ben segur la coordinació de treball entre la direcció general i les direccions adjuntes serà total», ha explicat el conseller Marzà.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura popular valenciana

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Gestió de la Producció Audiovisual. Amb més de 15 anys d’experiència al món de la música i la producció audiovisual, té formació acadèmica en música clàssica i moderna i un profund coneixement de la indústria musical, tant en l’àmbit de la música en valencià, com en les escenes folc, ‘indie’ i jazz.
Landete s’ha marcat com a reptes promoure la qualitat musical, generar accions de proximitat i d’articulació territorial de la música, treballar en la diversitat de disciplines i estils, promoure el valencià i la presència femenina i desenvolupar activitats d’internacionalització. Entre les seues accions analitzarà possibilitats per desenvolupar uns Premis valencians de Música, un Pla Integral de la Música Valenciana, l’organització de concursos de grups de música novells i la creació d’un centre de documentació musical online.

Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques

Titulat superior per l’Escola d’Art Dramàtic Superior de València, és director artístic de Sala i companyia L’Horta Teatre des de l’any 2000. Des de 1993 ha escrit, dirigit i publicat 43 obres per les quals ha rebut guardons com ara el Premi Max al millor autor en valencià per ‘Besos’ o el premi Abril de la Professió Teatral Valenciana al millor espectacle i autor per ‘Moby Disc’ i ‘l’Art de la Fuga’.

Té com a objectiu una millor articulació de les temporades, produccions i coproduccions escèniques. Té previstes accions per a fomentar la igualtat de gènere i territorialització, així com donar un major suport a la projecció exterior i a l’escriptura dramàtica i nova creació. Es crearà el Premi de les Arts Escèniques i es valorarà la possibilitat d’augmentar de produccions del Teatre del Poble Valencià, els intercanvis amb altres teatres estatals i internacionals i la creació d’un comité de lectura per al foment de la nova creació en matèria d’Arts Escèniques, sempre en profunda connexió amb el sector i el públic.

José Luis Moreno, director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia

Llicenciat en Dret i postgraduat en Comunicació Audiovisual. Des de l’any 2000 és tècnic de foment de l’audiovisual i jurídic de subvencions de l’Institut Valencià de l’Audiovisual (IVAC). Entre el 2014 i 2016 va ser director general de CulturArts i és membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya.

S’ha marcat com a principals objectius la digitalització audiovisual, la territorialització d’activitats, l’exhibició en valencià, la potenciació dels festivals i l’alfabetització audiovisual. Per a promoure aquests eixos avaluarà accions per a fomentar una programació d’audiovisual valencià més àmplia als municipis, la creació dels Premis valencians del Cinema, una nova Film Comission per a rodatges de promuccions estrangeres, estatals i autonòmiques al nostre territori, la presència de l’audiovisual valencià a la nova televisió autonòmica, televisions estatals i a plataformes digitals de contingut audiovisual.

Nova imatge de l’IVC

El conseller Marzà ha presentat també la nova imatge de l’Institut Valencià de Cultura, un logotip creat per Nueve Estudio mitjançant una Crida a projecte de la Generalitat.

El logotip consta de dues parts, una C de ‘Cultura’ que recorda a l’aforament de públic propi d’un teatre romà i una part amb el nom complet de l’IVC com a espai escènic. Amb aquests dos elements es vol emfatitzar, d’una banda la importància del públic, dels espectadors en les diferents programacions de les disciplines de l’IVC i de l’altra l’espai des d’on es genera eixa cultura, el propi Institut Valencià de Cultura.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.