Maria Josep Amigó assisteix a les festes de la Magdalena de Castelló

València Notícies | Redacció.- La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, assisteix aquest dimecres als actes festius amb motiu de la Magdalena de Castelló. Una convocatòria que, a través d’un programa integrat per més de 600 actes, amalgama la tradició, els orígens i els arrels de la ciutat.Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputación de Valencia. (Foto-Abulaila).

La corporació provincial fa costat d’aquesta manera a les celebracions fundacionals de la ciutat de Castelló. Aquestes commemoren el descens dels primitius habitants del turó de l’Ermita de la Magdalena al Pla, després del privilegi d’ocupació concedit pel rei Jaume I l’any 1252.

Sobre aquesta base s’entrecreuen les tradicions en les que se sumen les rogatives i les processons penitencials, el folklore, els símbols de la festa, la música, la pólvora i el foc, i tot tipus d’activitats, entre les que destaca per la seua nombrosa afluència de públic la popular Romeria de les Canyes, declarada aquest any pel Consell Bé d’Interés Cultural Immaterial.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó participarà en una jornada que reunirà a representants del món de la festa, el teixit empresarial, de l’esport, de la política, de la cultura i de l’art castellonenc.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.