El Péndulo | Redacció.- El Palau de la Música presenta una nova edició de “Menut Palau”, el cicle didàctic, formatiu i d’oci destinat a totes les edats, des de 0 fins a 18 anys, i que compren el projecte educatiu del Palau, Orquestra i Banda per a gaudir i aprendre música, tant amb la família com amb el centre escolar.
La regidora de l’Àrea de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, es mostra fermament implicada i convençuda d’esta part “tan important, possiblement, de les més importants, de totes les activitats que programem al Palau, donat que el públic infantil és el nostre futur i nosaltres entenem que és bàsic per garantir una implicació musical, fomentar l’hàbit per la música entre els més menuts”. Tello destaca que es tracta “tant d’oferir als centres educatius uns continguts participatius, didàctics i amb valors musicals i educatius, com de possibilitar un temps d’oci i divertiment de qualitat a les famílies”. La regidora ha afegit que “és un privilegi comptar amb un instrument fantàstic com és la música per a transmetre valors de cultura i bellesa que ajuden a créixer a la nostra infància i joventut; per a mi és una sort i m’il·lusiona molt poder gestionar esta oferta cultural i educativa amb l’Orquestra, la Banda i tants músics i professionals de tota la xarxa professional cultural, com són actors, escenògrafs, il·lminadors, titellaires, acròbates… per a crear un espai màgic d’acollida per als xiquets i no tan xiquets”.
MENUT PALAUconsta de dues grans àrees: “Música en Família” i “Tutti al Palau”. La primera, que es celebra en cap de setmana i vacances, està destinada a les famílies i la segona, en horari matinal entre setmana i període lectiu, per a centres escolars.
“Música en família”
Enguany consta de 6 diferents projectes, que comencen al Nadal i terminen en maig. Els espectacles tenen un preu de 6 €, excepte “Feretes i cançonetes”, que costa 5 € per dia. Estos projectes abasten totes les edats i molts diferents gèneres musicals i escènics i són els següents:
–“Feretes i cançonetes”, 28 i 29 desembre 2016: un festival multicultural que es celebrarà en tots els espais del Palau amb una vintena de propostes teatrals i musicals de grups i artistes com ara Rodamons, The Ramonets, Pep Gimeno ‘El Botifarra’, The Pengüins, Domisol Sisters, Auxili i Judith Neddermann; tallers de balls tradicionals, rap, màscares, circ, així com una fira editorial al llit del riu Túria dirigida especialment al públic infantil.
D’Artagnan i els 3 Mosqueters “El musical”. 12 de febrer 2017. Un espectacle sobre la novel·la de Dumas, amb música clàssica, jazz i bandes sonores, amb actors, ball i escenografia, destinat a públic fins a 12-14 anys.
“Brass, Brass, Brass”és el nou espectacle de jazz i clàssica protagonitzat pels valencians Spanish Brass Luur Metalls, un sorprenent i divertit concert per a instruments de vent-metall per a tots els públics, i especialment per a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys.
– “Canciones de los Titiriteros”: un concert de música tradicional i popular protagonitzat per Los Titiriteros de Binéfar, Premi Nacional de Teatre Infantil. Destinat a tota la família, a partir de 3 anys i inclosos els iaios i iaies perquè estos trobadors infantils d’Osca canten les cançons de sempre, de les infàncies de tots nosaltres: “Anton Pirulero”, las “Sardinas”, “Sobre las ruinas de un Monasterio”… etc. Serà en març.
– Òpera en Família: el 30 d’abril. Serà un diumenge dedicat a gaudir d’òpera en família amb un concert teatralitzat dedicat a este gènere, i per a tots els públics.
–Menuda Orquestra: Dansa Simfònica participativa amb l’Orquestra de València. L’Orquestra compartix escenari amb joves ballarins adolescents que posen vida i moviment a grans obres del repertori simfònic. Serà divendres 12 de maig.
“Tutti al Palau”
Es tracta del projecte educatiu més ampli del Palau que acull totes les activitats artístiques i musicals oferides en horari escolar per a tots els trams educatius. Tutti al Palau oferix les següents activitats:
– “Creixent amb la música”és la sèrie dedicada bàsicament a Primària des de gener fins al mes de maig, i a la sala de Cambra (sala Rodrigo) encara que també ofereix algun espectacle específic per a Secundària-Batxillerat i per a 3er d’Infantil (5 anys). Són un total de sis propostes: “A Colps”, sobre la percussió, “Sons de la Prehistòria”, sobre origen de la música i etnomusicologia, “Brass, Brass, Brass”: dedicat al vent i al metall, “Moby Dick, el mal amor”: dansa, piano i teatre sobre violència de gènere, “El Burret Flautista” i “Rosa i els tres porquets”; contes musicals per als més menudets de Primària.
–“Toca la banda”: la Banda Municipal oferix el seu dinàmic programa participatiu i explicatiu en directe, a la Sala Iturbi, tant per a escolars de Primària com de Secundària.
– “Menuda Orquestra”: l’Orquestra de València presenta dues propostes:
– obrir els assajos del Festival Beethoven 30 aniversari en febrer a grups d’oients de Secundària
– matinals de dansa simfònica participativa a principis de maig per a centres de Secundària i Batxillerat, sota la direcció escènica de Toni Aparisi, Premi Max 2016.
–“Palau Infantil” i “Bebesol”: les activitats educatives acaben a finals de maig, un mes dedicat als més xicotets que poden vindre a gaudir de la música sense l’obligació acadèmica de la resta de la comunitat escolar.
Palau Infantil presenta“Peer Gynt” per a Educació Infantil (2-5 anys) amb soprano i arpa basat en el “Peer Gynt” d’Evard Grieg i explicat com a un conte.
- Per la seua bandaBebesolés un espai confortable i íntim per a mares i pares amb bebés de 0 a 12 mesos, per a gaudir de música clàssica suau per als bebés i que permeta als seus progenitors gaudir de la millor música en llibertat i relaxadament, en un espai i format específicament pensat per a elles i ells.
Més informació a la pàgina web del Palau de la Música: www.palauvalencia.com