Mulet titlla Cosidó d’agredir políticament a qui no pensa com ell per mantenir la reprovació del portaveu de Compromís

 muletreprovacio2018

El portaveu valencianista a la Cambra retreu al PP que els seus càrrecs prefereixin mantenir carrers franquistes i enviar cartes mal educades a institucions com el Senat

Madrid 15 d’octubre de 2018

 

El proper dijous 18 el PP aprovarà en la Comissió d’Entitats Locals una inaudita moció de reprovació al portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, per les manifestacions en un tuit: “cal ser molt cretí per enviar aquesta carta i per aplaudir-la“. L’afirmació a la xarxa social va sorgir com a conseqüència d’una carta irrespectuosa enviada per l’alcalde del municipi sorià de Valdelagua del Cerro.

 

Mulet afirma que aquesta resposta es va donar a una persona que aplaudia a twitter la carta que l’alcalde sorià va propagar pels mitjans de comunicació amb la intenció de ridiculitzar la campanya de Compromís de retirar nomenclatura franquista i que ha aconseguit una àmplia repercussió per tot l’Estat.

 

El senador de la coalició valencianista ha enviat des del Senat més de 4.000 requeriments a municipis de tot Espanya on es mantenen físicament o bé així consten en l’INE o Cadastre noms franquistes. Uns 400 municipis han optat per complir la llei després del requeriment de Compromís i han modernitzat dins de la llei més de 1.500 carrers (molts municipis tenien més d’un carrer).

 

Contràriament al que és habitual, l’alcalde d’aquest municipi va enviar una carta al Senat amb desqualificacions al senador (la primera línia ja incloia qualificatius com populista) i va tractar de ridiculitzar el requeriment dels valencianistes amb un llenguatge altament impertinent. Finalment, va enviar una segona carta afirmant que el carrer Primo de Riverano estava dedicada al fundador de la Falange, sinó al seu pare, el Dictador Primo de Rivera.

 

Mulet va usar el mateix mitjà, twitter, per explicar que la frase no anava dirigida personalment a l’alcalde, sinó a qui es donés per al·ludit. “Enviar cartes irrespectuoses al Senat per part de qualsevol alcalde, barrejant impertinències diverses, no ens semblava correcte. No era la primera vegada que ens vèiem en aquesta tessitura. Fins i tot el mateix president del Senat ha dut a Fiscalia a un alcalde zamorà del seu partit per insultar greument al president de Senat i al portaveu de Compromís. La resposta de ser cretí anava especialment dirigida a una persona que l’aclamava per twitter“.

 

El portaveu de Compromís al Senat ha lamentat el tancament d’Ignacio Cosidóa atendre les explicacions pertinents. “No ha respost a les diverses trucades ni correus enviats perquè almenys tingués la meua versió d’aquests fets. La seua cortesia parlamentària a la qual tant al·ludeix, ha estat zero i el d’algun dels seus companys digne d’emmarcar, amb insults gruixuts a les xarxes socials“, ha indicat.

 

Igualment es va remetre aquest article explicat els detalls:

 

http://senat.compromis.net/2018/08/30/sobre-franquismo-despoblacion-y-culebrillas-de-verano/

 

Mulet ha recordat que consta en diaris de sessions, qualificatius des de la bancada del PP a Mulet com ara “imbècil, pallasso, mamarratxo, pocavergonya, d’odi, sectari, mesquí, infame i així fins a esgotar el diccionari (i així consta en els diaris de sessions). Insults que la presidència de la cambra permet i després em nega contestar per al·lusions. Pel contrari, en cap diari de sessions es podrà trobar cap insult personal proferit per la meua persona contra ningú en concret del PP. A vegades he fet servir qualificatius gruixuts contra el PP, sí, però mai a nivell personal“, aclareix.

 

El portaveu valencianista ha afirmat que tot demostra que “al PP i a Ignacio Cosidó en primera persona, no li interessa per a res el fons de l’assumpte” i simplement ha fet servir aquesta excusa, aclamat per un mitjà d’extrema dreta, per tornar a fer servir el Senat com una cambra de revenja. “Els fastigueja, i molt, que se’ls puga dir a la cara les veritats i, per això, la tenia jurada i ara busquen una excusa inconsistent. Primer van reprovar a una ministra i ara a un senador per utilitzar a Twitter el terme “cretí”. Arribant fins a aquests nivells de censura, d’atac a la llibertat d’expressió, imagine que després de la meua vindran altres que, amb fent servir la seua irreal majoria, es dedicaran a agredir-nos amb reprovacions i altres intents d’humiliació“.

 

Mulet ha lamentat el viratge del PP a l’extrema dreta amb l’arribada del tàndem Casado-Cosidó “la persecució personal de l’adversari, l’atac als seus drets bàsics com són els d’expressió, la negativa a escoltar arguments, la radicalització en les formes del PP fins l’agressió política que transformen en reprovacions sense sentit, demostren que el PP ha abandonat el centre per posicionar-se en l’extrema dreta i comportaments dignes de feixistes. La dreta a Espanya sempre ha estat d’imposar el seu discurs i el seu relat, però quan perd el poder es converteix en ultramuntana i deriva cap a l’extremisme. Almenys ara només poden insultar-nos en els plens o reprobar-nos i no fer el que feien fa unes dècades enrere. Tot i això, no aconseguiran fer-nos callar en la nostra activitat crítica“.

 

La majoria del PP ja es va imposar precisament fa uns mesos per coartar les peticions de documentació a altres administracions per l’ús extens fet pel portaveu de Compromís.

 

Mulet ha recordat que davant aquest agressió, s’ha donat per trencada qualsevol tipus de cortesia parlamentària “des del moment del seu anunci, fins que no hi haja una rectificació“; per això s’han hagut de desconvocar al Senat un bon nombre de comissions. “Després d’anunciar la meua reprovació demanaven cortesia parlamentària perquè retirés preguntes orals reconvertides que havien de contestar en comissió i, al no tenir prevista l’assistència del govern, o retirava/ajornava les mateixes o no es podia convocar. Davant aquest ambient agressiu, he decidit i continuaré no tenir cap cortesia parlamentària, i per això s’han hagut de desconvocar més d’una desena de comissions“.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.