Patrimoni desbloqueja la situació del Balneario La Alameda

València Noticies | Redacció.- La Regidoria de Patrimoni ha desbloquejat la situació del Balneario La Alameda, sense perjuí per a les arques municipals ni per als treballadors de les instal·lacions. La regidora de Patrimoni, María Oliver, ha donat a conéixer hui els detalls de la solució, que permetrà reobrir el balneari al llarg d’esta tardor.

Oliver ha manifestat la seua satisfacció pel resultat de les negociacions i del procés obert per a donar una solució viable a la situació de bloqueig que patia el complex termal. I més, tenint en compte que s’han complit totes les premisses que des de l’Ajuntament es pretenien: recuperar el deute contret per l’anterior empresa concessionària, recuperar el servici de balneari, i garantir la continuïtat dels empleats que prestaven allí els seus servicis.

maria-oliver-indico-que-el-balneario-volvera-a-abrir-sus-puertas-a-lo-largo-del-otono
image-424144

Des d’este moment, les regidories de Patrimoni i de Contractació inicien els tràmits per a l’autorització de la cessió del nou contracte a la firma Balneari l’Albereda 2016, SL, perquè preste servici públic sanitari assistencial. Tal com ha destacat María Oliver, “ha sigut un any de treball intens i esforçat de tots els tècnics de les dos regidories, amb molts problemes i esculls que superar, i dirigit a recuperar l’ús del balneari per a tots els ciutadans i ciutadanes”.

Tal com ha recordat la regidora, l’explotació del servici termal en les instal·lacions municipals va ser concedit l’any 2005 a l’empresa Mibor Urbana, SL, prèvia execució del projecte d’habilitació. La concessió s’establia per un termini de 50 anys a canvi d’un cànon anual de 75.000 euros, encara que els set primers anys (fins al 2012) el cànon va quedar fixat en 2.000 euros a l’any.

Com és conegut, en 2012 l’empresa concessionària va entrar en concurs de creditors i va deixar de satisfer el cànon, i dos anys després va sol·licitar a l’Ajuntament la rebaixa d’este, que va ser desestimada. Amb l’arribada del nou equip de govern, la firma va demanar la condonació del deute contret per l’impagament del cànon, però es va desestimar també esta proposta, per considerar-la il·legal, segons informe de la Intervenció Municipal.

Este mateix mes de setembre, el jutjat ha autoritzat la transmissió de la unitat productiva de l’anterior empresa, Mibor, a la mercantil Balneari Albereda, SL, que ha sol·licitat a l’Ajuntament la cessió del contracte de concessió per a prestar el servici sanitari assistencial, després del procediment públic realitzat.

La nova concessionària és una empresa amb àmplia experiència en el sector, i disposa d’establiments termals per tot el territori estatal. Ha presentat davant de l’Ajuntament garanties de la seua solvència tant econòmica com tècnica per a poder subrogar-se a la concessió.

Les condicions de la cessió a Balneari l’Albereda 2016 suposen que la firma assumix la subrogació dels treballadors de l’anterior contracta (tots, excepte la direcció i el servici de cafeteria, que no formava part de la concessió, i que no s’oferirà en el nou servici). A més, també assumirà el deute de Mibor, que ronda els 300.000 euros (resultat de la suma dels cànons impagats del 2012 al 2015), així com els gastos ordinaris de funcionament del balneari (com a consums o subministraments).

Mariía Oliver ha valorat la solució aconseguida, atés que s’aconseguix evitar el tancament de les instal·lacions, la qual cosa podria suposar un deteriorament irreversible d’estes per la presència d’aigües termals subterrànies, de caràcter corrosiu, i màximament tenint en compte que l’immoble que acull el balneari té la catalogació de Bé de Rellevància Local. A més, ha afegit la regidora, s’ha aconseguit salvar els llocs de treball del personal, i es recupera el deute impagat des de 2012, que es farà efectiu de manera prorratejada al llarg dels pròxims 40 anys que resten de cessió.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.