BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Philharmonia Zürich debuta al Palau de la Música amb Grimaud per a interpretar Beethoven i la quinta de Txaikovski

El Péndulo | Redacció.- Philharmonia Zürich debuta demà dimecres al Palau de la Música de València, per interpretar un programa del gran repertori amb dos obres mestres de tots els temps. Amb la direcció del seu titular, el maestro genovés Fabio Luisi, la prestigiosa formació suïssa es presenta al públic valencià amb el “Concert per a piano i orquestra núm. 4” de Ludwig van Beethoven, que serà tocat per la cèlebre concertista francesa Hèléne Grimaud, que a més estrenarà el nou piano de gran cua Stenway&Sons, model 274. En la segona meitat es podrà escoltar una de les simfonies més volgudes pel públic com és la “Simfonia núm. 5” de Piotr Ilitx Txaikovski. Prèviament interpretaran l’obertura “Oberon” de Carl Maria von Weber. helene grimaud pianist

De l’escissió de l’orquestra de la Sala de Concerts i Teatre de Zuric va nàixer en 1985 l’Orquestra de l’Òpera de Zuric, hui Filharmònica de Zuric. Weikert, Welser-Möst i Gatti han sigut predecessors de Fabio Luisi en la direcció artística de la formació. Ha sigut dirigida per directors com Gardiner, Gergiev, Haitink, Harnoncourt o Metha, entre altres. Per la seua banda, Hélène Grimaud no sols és una artista profundament apassionada i compromesa, sinó que està molt implicada en la protecció de la naturalesa i la vida salvatge, i és una ferma defensora dels drets humans, a més d’escriptora. El Concert per a piano núm. 4 de Beethoven que interpretarà demà, també el tocarà a Munic, amb Valeri Gergiev i l’Orquestra Filharmònica de Munic i, durant la gira que la portarà a actuar a Suècia, Noruega, Dinamarca i Islàndia amb l’Orquestra Simfònica de Göteborg, i a Filadèlfia amb Nézet-Séguin.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.