Puig anuncia que la setmana que ve s’iniciaran les negociacions del Pla Econòmic Valencià 2016-2020

XPuig_PRE_UGT

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a partir de la setmana que ve es començarà a negociar el Pla Econòmic Valencià 2016-2020. Es tracta d’un instrument que servirà per a avançar en les línies estratègiques en què ha de basar-se la reforma del model productiu a la Comunitat Valenciana. “Un full de ruta general perquè tots sapiem cap a on anem i que garantisca aquest espai de concertació que és fonamental per a la Comunitat”, ha resumit.

A més ha assegurat que “des de la Comunitat Valenciana el que volem és fomentar un model productiu que incloga més innovació, millor servei al client i amb un preu molt més competitiu”. Per al president es tracta d’un canvi “necessari, sensat i raonable perquè es puga plantejar que la crisi territorial, social i econòmica siga superada però amb igualtat i intentant que tot el món tinga el seu espai”.

No obstant això, aquest plantejament de reforma no pot cenyir-se al curt termini sinó que ha de ser pensat més enllà d’una legislatura. Ximo Puig és conscient que “de hui per a demà les nostres empreses no estaran totes molt tecnificades i a més hem d’avançar en les aliances entre les empreses, en les fusions i també hem d’augmentar la seua dimensió perquè a més és la millor manera de garantir els drets dels treballadors”, ha manifestat.

Ximo Puig s’ha expressat en aquests termes durant la ponència que ha pronunciat en l’escola sindical d’UGT. Una trobada en què ha apostat perquè tot aquest canvi del model productiu es faça des del necessari diàleg social.

“Aquest govern és un govern nascut del diàleg i que posa el diàleg com a gran senya d’identitat, per tant a partir de la setmana que ve comencem a treballar, serà un treball dur, no serà fàcil perquè cada un ha de defendre legítimament les seues posicions però hem d’arribar a un acord i estic segur que arribarem a un acord en el diàleg social”, ha reivindicat.

En aquest sentit, ha qüestionat la reforma laboral del Govern central i ha mostrat la seua preocupació per la temporalitat de l’ocupació. A manera d’exemple ha citat que la taxa de temporalitat a la Comunitat Valenciana està en 27,1% en el segon trimestre i que en el mes de setembre el 91% dels contractes que es van fer van ser temporals. Així mateix, ha lamentat la caiguda dels salaris, sobretot entre les dones treballadores.

Puig ha afirmat que la reforma laboral “ha servit per a encunyar la precarietat com a model de vida dels treballadors”. Sobre açò ha dit que a curt termini pot paréixer un escenari millor per a les empreses però a llarg termini, segons Puig, les empreses necessiten estabilitat, guanyar en competitivitat basant-se en una bona productivitat i no amb salaris més baixos.

D’altra banda, el president Puig ha aprofitat la presència, a més de la del secretari general d’UGT-PV, Gonzalo Pino, del president de Cierval, José Vicente González, i del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, per a posar com a exemple de diàleg “històric” l’aconseguit la passada setmana entorn al manifest per un finançament just firmat per agents socials, empresarials i universitats de la Comunitat Valenciana que ratificava l’aconseguit entre els partits polítics de les Corts el dia d’abans.

“Vull agrair a UGT, CCOO, Cierval i a les universitats el pas avant que han fet i la fortalesa que han donat a la posició de la Comunitat Valenciana amb el seu acord”, ha dit. Un acord que segons Puig comença a posar remei a la incapacitat política per a situar el problema de l’infrafinançament en el lloc que li correspon en el debat i que ha sigut una de les causes d’aquesta situació.

El cap del Consell ha qualificat que vivim un moment “complex i apassionant” i ha mostrat la seua confiança en els treballadors valencians que, junt amb els empresaris, trauran a la Comunitat de la crisi econòmica”. Eixirem com una de les regions més desenvolupades socialment d’Europa” i ha recordat que “no hi ha progrés si no hi ha progrés social” i que aquest s’aconsegueix amb “el diàleg i amb capacitat per a arribar a acords entre tots”, ha assegurat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.