Puig demana a Foment que els pressupostos de 2018 contemplen ‘clarament’ les obres pendents del Corredor Mediterrani

València Notícies | Redacció.- El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat el Ministeri de Foment a “passar al camp dels fets” i a contemplar “clarament” en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 les obres pendents del Corredor Mediterrani, ja que es tracta d’una infraestructura “fonamental” per a tot l’arc mediterrani. Ximo Puig.

El cap de l’Executiu valencià ha realitzat aquestes declaracions als mitjans de comunicació durant l’acte organitzat per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) per tal d’examinar l’estat d’execució del tram del Corredor Mediterrani corresponent a La Encina.

Després de la taula d’anàlisi, Puig ha subratllat el canvi de tarannà en la comunicació i implicació del Ministeri de Foment en comparació de l’anterior legislatura, però ha insistit que, malgrat aquest “favorable canvi d’actitud”, la revisió realitzada aquest dilluns a La Encina demostra que l’execució del Corredor Mediterrani s’està produint “a una velocitat absolutament molt lenta” per al que necessiten les regions de l’arc mediterrani.

“Són molts milers de llocs de treball els que en aquest moment no s’estan podent portar cap avant per la falta d’unes comunicacions adequades en les mercaderies d’aquest corredor que representa pràcticament el 50% de les exportacions espanyoles”, ha alertat.

El president també ha tingut paraules d’agraïment per a AVE per la seua “labor d’impuls” al Corredor Mediterrani, materialitzada en actes com aquesta trobada, que constitueix la segona revisió semestral que es realitza en 2017 amb l’objectiu d’avaluar, des d’una perspectiva tècnica, els avanços que experimenta aquesta infraestructura.

En aquest sentit, el cap del Consell ha defensat la necessitat de desbloquejar el tram de La Encina perquè això -ha asseverat- contribuirà a “articular adequadament” el territori valencià. “Per a cosir la Comunitat Valenciana necessitem una comunicació ferroviària millor de la que tenim en aquests moments”, ha finalitzat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.