Quasi un milió d’euros per a comunicar el carril bici de la zona est de la ciutat amb el centre

València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València aprovarà demà, en la reunió de la Junta de Govern Local, destinar 967.996,52 euros per a l’ampliació del carril bici amb una actuació que permetrà la connexió de l’avinguda del Cid (situada a la zona est de la ciutat) amb la plaça de Sant Agustí, al centre urbà. Este projecte inclou diversos trams que, amb un ample de 2,50 metres, se situen a cota de calçada.

El regidor delegat de mobilitat sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat “la voluntat d’este equip de govern de dur a terme polítiques que incidisquen en el benestar ciutadà, també en l’àmbit de la mobilitat, propiciant les infraestructures necessàries que permeten un transport sostenible i aconseguir cada dia una ciutat més amable amb els seus veïns i veïnes”.

El proyecto incluye varios tramos que, con un ancho de 2,50 metros, se sitúan a cota de calzada.
image-351282

Grezzi també ha explicat que el projecte licitat preveu un itinerari directe que discorrerà des de la plaça de Sant Agustí, a través del carrer de Sant Vicent, la plaça d’Espanya i els carrers del Pintor Benedito, Sant Francesc de Borja i Sant Josep de Calassanç, fins a l’avinguda del Cid.

Al llarg del traçat d’este carril, el ciclista es trobarà amb les connexions següents:

– Plaça de Sant Agustí, per la qual connectarà amb el centre de la ciutat.

– Carrers de Xàtiva i Guillem de Castro; formen part del carril bici de la ronda interior i es posaran en servici en una data pròxima al de l’avinguda del Cid.

– Sant Vicent – plaça d’Espanya; s’unirà amb el que comunica el centre amb Sant Marcel·lí a través de Carters, Uruguai i Sant Vicent.

– Bisbe Amigó; connectarà amb els existents als carrers de Conca i Bon Orde i el ciclocarrer que ve per Marvà.

– Alberic; connectarà amb el carril bici existent a l’IES d’Abastos i amb el ciclocarrer que porta a Sant Vicent a través d’Alberic.

– Pérez Galdós; connectarà amb el carril bici existent cap a Músic Ayllón i cap a Torrent-Picanya a través de Sant Isidre.

– Santa Cruz de Tenerife; connectarà amb l’itinerari transversal que comunica Músic Ayllón amb Petxina i el pont d’Ademús.

– Tres Creus; finalitzarà l’actuació amb la connexió en esta avinguda amb el carril bici existent en este tram de la ronda.

El carril bici se situa al costat de la vorera dels números parells en el tram Pérez Galdós – Énguera, se suprimix un carril de circulació i es desplaça l’aparcament en bateria per a deixar un ample de 2,30 m.

En la cruïlla amb el carrer d’Énguera, el carril bici passa a situar-se al costat de la vorera dels números imparells fins a l’avinguda de les Tres Creus, on finalitza este itinerari amb la connexió al carril bici existent. En este tram no hi ha una solució homogènia, i el carril bici s’ha d’adaptar a les diferents seccions que travessa. Passa al costat de tres passarel·les per als vianants en què s’ha coordinat el traçat amb el desmuntatge de les passarel·les i la futura modificació de la planta viària. Puntualment adopta una secció de ciclocarrer amb carril bici en contrasentit, com passa en el gran illot que hi ha davant de les instal·lacions de la Policia Local. Part del traçat el fa per la via de servici i es transforma l’aparcament de bateria a cordó, i en l’última illa, Josep Maestre – Tres Creus, se suprimix un altre carril de circulació i es desplaça l’aparcament per a situar-lo al costat de la vorera.

La longitud d’este tram és de 2.100 metres.

– Plaça d’Espanya – Vila Barberà.

Este tram connectarà l’existent al carrer de Sant Vicent amb el centre de la ciutat.

El seu traçat creua la plaça d’Espanya i discorre pel carrer de Sant Vicent a cota de calçada al costat de la vorera dels números parells. La longitud d’este tram és de 340 metres.

– Porta de la Mar – Blasco Ibáñez.

Este tram connectarà el carril bici existent al carrer del Doctor Gómez Ferrer amb el futur carril bici a la ronda interior.

Este itinerari discorre a cota de calçada, al costat de la vorera dels números imparells en l’espai ocupat actualment per un carril de circulació, al llarg de plaça de la Porta de la Mar – carrer del Justícia – pont de l’Exposició – carrer d’Armando Palacio Valdés – carrer del Doctor Moliner, amb una longitud de 1.130 metres.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.