Ribó condemna les amenaces i atacs contra la llibertat d’expressió, un dels drets fonamentals que recull la constitució

Joan Ribó 0918 Balanç econòmic (2)L’Ajuntament treballa perquè cap expressió de naturalesa creativa, artística o ideològica puga ser censurada a València

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat hui la seua «rotunda condemna» d’aquelles entitats i persones que amenacen o ataquen la llibertat d’expressió i les persones que l’exercixen, independentment que agrade o no allò que s’expressa. Ribó ha realitzat estes manifestacions en resposta a les preguntes plantejades pels mitjans de comunicació després de l’anul·lació d’una peça teatral en una sala de la ciutat per amenaces, i l’oferiment del Palau de la Música per part de l’Ajuntament perquè puga representar-se l’obra.

 

«La llibertat d’expressió és un dret fonamental que recull la Constitució Espanyola, i els que vam estar treballant per ella, entre els quals m’incloc, la primera cosa que plantejàvem en la seua defensa era eixa llibertat», ha afirmat l’alcalde. Per això, Ribó ha condemnat «de manera rotunda» totes aquelles persones o grups que amenacen la lliure expressió de les idees. Així mateix, ha manifestat la seua solidaritat amb totes les persones que patixen este tipus d’atac.

 

Davant les preguntes dels periodistes, l’alcalde ha manifestat «el compromís molt seriós de l’Ajuntament de València amb la defensa de la llibertat d’expressió, i per això hem buscat un espai per a garantir que les persones puguen exercir lliurement eixe dret, independentment que ens agrade o no ens agrade el que s’expresse». L’alcalde ha agraït a la regidora de Cultura, Glòria Tello, i a altres regidors que han oferit altres espais, la disponibilitat del Palau de la Música perquè aculla l’obra de l’actor Dani Mateo que, com és conegut, havia sigut retirada d’una sala privada de la ciutat «per les amenaces de grups d’ultradreta». L’Ajuntament cedirà el recinte en les mateixes condicions de lloguer que s’establixen per al seu ús a organitzacions externes.

 

L’elecció del Palau de la Música respon al fet que es tracta d’un edifici emblemàtic, «a l’altura de la defensa de la democràcia que es pretén amb la seua cessió, a les seues dimensions per a l’acolliment de públic, i a la seua centralitat a la ciutat. Es tracta d’oferir una alternativa des dels poders públics per a l’actuació a València d’una obra que ha sigut objecte d’amenaces, i obrir una reflexió col·lectiva perquè ningú ens robe la democràcia», ha afegit l’alcalde.

 

A la pregunta sobre les possibles accions hostils que pogueren donar-se, l’alcalde ha afirmat que confia «plenament en les forces de seguretat, que defensen la democràcia, la llibertat i la Constitució». «Tinc la plena seguretat que actuaran en conseqüència», ha afirmat; «allò que em preocuparia és que no es poguera realitzar un acte públic per amenaces. Els grups d’extrema dreta –ha conclòs- no poden condicionar els actes d’una ciutat lliure i oberta com és València».
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.