Ribó: “Foment amaga la seua falta de voluntat amb les infraestructures de València darrere de l’excusa del Parc Central”

València Notícies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat de “impresentables” les manifestacions realitzades ahir a València pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, qui condicionava la realització del projecte del túnel passant a l’execució de les obres del futur Parc Central, un projecte que, com és conegut, encara no té terminis concretats ni aprovats.

“Són unes declaracions impresentables. L’única cosa que pretenen és llançar una cortina de fum per a no abordar seriosament el projecte del túnel passant de la nostra ciutat”. L’alcalde ha manifestat el seu disgust amb l’actitud del Govern Central respecte a una infraestructura necessària per a la ciutat i reclamada moltes vegades des de nombrosos àmbits polítics, econòmics ciutadans i socials de València.

joan-ribo
image-428734

Segons les paraules de Gómez-Pomar, les decisions sobre el túnel passant “no poden anar més enllà del que hi ha en l’actualitat, perquè depenen d’unes obres prèvies”, en referència les esmentades obres a actuacions relacionades amb el Parc Central, però per a les que no hi ha terminis definits. Segons el secretari d’Estat d’Infraestructures, l’execució del túnel passant “requerix la definició d’una altra sèrie d’obres prèvies que s’estan discutint en la Societat València Parc Central, i fins que no estiguen definides no es pot posar en marxa el projecte del túnel”. Eixes actuacions, encara sense termini ni concreció, són el projecte de l’estació d’alta velocitat i del soterrament de les vies que, més avant, han de connectar-se amb el túnel de Serreria.

Joan Ribó ha denunciat que “mentre a València tenim esta situació, al mateix temps veiem que a Barcelona ja s’estan iniciant les obres del segon túnel, que té un cost superior a què suposa el de la nostra ciutat, amb un recorregut similar quant al nombre de kilòmetres”.

Abandò absolut de les infraestructures de València

“Tant el Ministeri de Foment com el Govern en funcions han abandonat absolutament la situació de les infraestructures d’esta ciutat”, ha criticat l’alcalde. I més, ha continuat, tenint en compte la mala situació en què ens trobem en l’actualitat.

A més, este abandó, ha afegit el primer edil, “pot suposar un col·lapse, un autèntic coll de botella per al futur Corredor Mediterrani”. Per això, Ribó s’ha mostrat indignat amb l’actitud de l’Executiu Central que, ha lamentat, “utilitza les obres del Parc Central com una excusa sense sentit per a ocultar la seua falta de voluntat a l’hora d’abordar unes infraestructuras a les que en el seu moment es va comprometre, i que no està complint”.

Com es recordarà, l’any 2003, l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Foment van aconseguir un acord per a la realització d’una estació en dos nivells, canal d’accés i túnel passant. Després, el govern central va redefinir el projecte inicial buscant l’abaratiment de l’actuació, la qual cosa implicava una estació en un sol nivell, amb un canal més sobri, i va deixar sense terminis l’execució del túnel passant. L’actitud del Ministeri, que ara lliga la construcció del túnel a l’execució de les obres del Parc Central ha indignat a l’Equip de Govern Local i a l’alcalde, que ha denunciat la maniobra de Foment de “despistar la seua falta de voluntat darrere d’una cortina de fum”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.