Ribó, Marzá y Gracía Cortés signen el conveni per a fer el jardí d’escultures que perllongue l’IVAM

València Notícies | Redacció.- L’alcalde de València, Joan Ribó, el conseller de Cultura, Vicent Marzà, i el director de l’IVAM, José Miguel García Cortés, han signat este matí el conveni a tres bandes que permetrà executar el Pati Obert: un jardí d’escultures en el solar recaient a la part posterior de l’IVAM, i al mateix temps obrir dos nous carrers per als vianants en esta part del barri del Carme. El projecte ha sigut redactat per tècnics municipals partint de la concepció d’este nou espai públic enjardinat, amb una superfície de 2.400 metres quadrats, “com una extensió de les sales expositives del propi Museu” que albergarà, a l’aire lliure, una col·lecció d’escultures entre les quals estarà representada l’obra d’artistes valencians com Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Ramón de Soto o Miquel Ortí.

 “La signatura d’este conveni és una notícia molt bona per a València i molt més bona encara per al barri del Carme. És un conveni que té per a mi, a més, un valor entranyable, perquè pràcticament en el primer mes en què estava com a alcalde va vindre a vore’m el director de l’IVAM, José Miguel García Cortés i em va exposar la idea, que em va semblar excel·lent. Començàrem a treballar sobre este Jardí d’Escultures i hui hem signat el conveni per a executar-ho com més prompte millor”. Així ha exposat l’alcalde Joan Ribó la projecció inicial d’una iniciativa que hui ha pres cos. “És un pas molt important per a l’IVAM i per a València i vull manifestar la meua satisfacció perquè comencem a fer-ho realitat ja que amb este nou jardí guanyarem tots, i sobretot les veïnes i veïns d’est barri”.El convenio permitirá ejecutar el Pati Obert detrás del IVAM.

Les regidores de Cultura, Glòria Tello, i Medi ambient, Pilar Soriano, la delegació de la qual es farà càrrec del manteniment del Pati Obert-Jardí d’Escultures, han acompanyat a Joan Ribó en la signatura d’este conveni en el propi IVAM. Els tres signants s’han desplaçat després fins al solar adjunt que albergarà el nou espai públic enjardinat, separat del museu per un mur on es contempla la possibilitat que l’artista urbà valencià Escif pinte un gran mural.

En la seua intervenció prèvia a la signatura del document per a l’execució del projecte Pati Obert-Jardi d’Escultures, l’alcalde ha ressaltat la importància d’eixe acord a tres bandes per a fer un Jardí de les Escultures “que singularitzarà encara més una zona molt important del centre històric de València i sumarà un nou argument per a visitar l’IVAM, per a augmentar el ganxo d’una infraestructura cultural de referència de la ciutat de València. Hui, com fa dos anys, seguisc creient amb total convicció que l’ampliació de l’IVAM en un jardí d’escultures -que ja són propietat del Museu- és una gran notícia per a València.”

Joan Ribó ha assenyalat igualment que l’esforç conjunt per a comptar amb este nou jardí públic de quasi 2.400 metres quadrats, dels quals aproximadament 200 corresponen al nou carrer que s’obri entre el jardí de les escultures pròpiament dit i un jardí per a xiquets de 268 metres quadrats, “servirà per a augmentar l’oferta de l’IVAM i també l’oferta cultural i artística de la ciutat, enfortint la relació entre el Museu i València, que amb l’execució d’este projecte vorà ampliats els seus jardins públics amb un de molt especial que contribuirà a posar en valor l’art i la cultura com a elements que potencien la qualitat de vida d’una ciutat, que són importants per a aconseguir que València siga la ciutat que volem i a la qual aspirem.”

Ribó ha afegit que “es tracta d’una actuació que, a més, respon al model que defensa el Govern de la Nau de promoure intervencions urbanes que milloren qualitativament la vida de les persones sense embarcar-nos en projectes i obres faraòniques, que en el passat ens van abocar a un insuportable deute i que en ocasions es van veure embolicades per escàndols i comportaments poc exemplars”.

Este Jardí d’Escultures en el qual estarà representada l’obra de reconeguts escultors, entre ells quatre valencians: Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Ramón de Soto i Miquel Ortí, contindrà art, espais enjardinats i un amueblamiento amb grans maceteros on es plantarà arbres frondosos i de creixement ràpid que donen ombra als visitants d’aquest nou jardí i que seran al mateix temps bancs. També els murs de formigó serviran de banc en un espai públic on no s’ha volgut excavar ni entrar en terreny arqueològic, donada la provisionalitat i la immediatesa de l’obra que la Conselleria de Cultura sufragarà amb aproximadament 500.000 euros, segons ha informat el conseller Marzà.

Els tres signants del conveni han expressat el seu desig que els treballs d’execució puguen començar “al més prompte possible i abans que concloga 2017”. A partir d’ací el plec de condicions contempla 6 mesos de durada dels treballs.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha ressaltat també l’objectiu que este Pati Obert-Jardi d’Escultures contribuïsca a la projecció de l’IVAM, “no solament a nivell nacional i internacional, sinó de la ciutat i del propi barri; contribuïsca a obrir l’VAM a la societat i a posar a l’abast de la ciutadania la cultura amb majúscules”. Marzà ha parlat del seu paper per a “cosir el barri i contribuir a la visibilització de l’IVAM més enllà del seu entorn tancat.”

També ha assenyalat el conseller que trobava a faltar en la signatura d’este conveni la presència de “un representant del Ministeri de Cultura, que continua negant a València el tracte just que mereixen les valencianes i valencians. Haurien d’estar representats hui ací i invertir més en la ciutat.”
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.