Valencia Noticias | Redacción.- “L’equip de govern de l’Ajuntament vol fer de València una ciutat laboratori de la innovació social. Amb este fi treballarà al costat de les universitats, empreses, professionals emprenedors i societat civil, en general, per a fer més amable la vida dels veïns, generar ocupació de qualitat, retindre el talent jove i potenciar el teixit productiu amb solucions que es puguen exportar a altres municipis i països”.
Amb estes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat l’aposta que l’Ajuntament ha realitzat per la ciència i la innovació, “amb la intenció que estes revertisquen en la ciutadania”, i ha formalitzat l’adhesió del municipi a la Xarxa Innpulso de ciutats que compten amb la distinció Ciutat de la Ciència i la Innovació” i volen unir esforços “per a construir un ecosistema innovador per a compartir experiències”.
“És un privilegi formar part d’esta iniciativa que contribuirà al desenvolupament de la política local i autonòmica, i participar en este acte que marcarà un abans i un després en matèria d’innovació”, ha assegurat Joan Ribó, després de signar l’acord d’intencions d’esta xarxa de ciutats.
Este acord s’ha signat al Palau de la Generalitat, en un acte presidit pel president del Consell, Ximo Puig, que ha explicat que esta iniciativa, “que es traduïx en suport, reforç i foment decidit de la ciència i la innovació, implica una reconfiguració del model productiu que millorarà la competència”.
A més de l’alcalde Joan Ribó, han signat el document la primera autoritat de Gata de Gorgos, Magda Mengual, i els alcaldes de les Salines, Isidro Monzó; de Vila-real, José Benlloch; d’Alcoi, Antoni Francés; d’Alzira, Diego Gómez; i d’Ontinyent i president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que ha defensat “la importància que les empreses incrementen l’1 per cent que destinen a la innovació”.
En la seua intervenció, Joan Ribó ha recordat que l’Ajuntament de València ha començat a caminar per a donar suport a les accions innovadores, i ha evocat “la recent creació d’una entitat en la qual participen tant l’Administració pública com els actors econòmics i socials per a impulsar la política d’innovació amb accions estratègiques i operatives, projectes pilot relacionats amb la millora dels servicis públics i l’ús eficient dels recursos”.
“València aposta des de fa anys per la innovació, amb millores tecnològiques que ja s’apliquen en el Centre de Gestió de Trànsit o en el del Cicle Integral de l’Aigua, així com en la plataforma de ciutat intel·ligent. Però en esta nova etapa volem que la innovació revertisca més directament en la ciutadania, que així mateix sol·licita que la ciutat siga sostenible, políticament, econòmicament i culturalment activa, i per a això només hi ha un camí, la innovació”, ha conclòs Joan Ribó.