Ribó reitera que durant esta legislatura s’avançarà per eliminar les pràctiques més agressives contra el bous a la ciutat de València

València Noticies | Redacció.- “L’equip de govern municipal treballa perquè València tinga unes diversions que respecten els animals, amb uns plantejaments del segle XXI. Per això proposem festejos alternatius al bou embolat i el bou en corda, dos pràctiques que es realitzen en algunes pedanies”.

Amb estes paraules l’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que durant la present legislatura l’equip de govern “vol avançar per eliminar les pràctiques més agressives contra els bous.

Amb este objectiu, la Junta de Govern Local aprovarà demà una moció per acabar amb el bou embolat i bou en corda a partir d’1 de juliol. Conseqüentment, esta decisió no afectarà enguany a la pedania de Benimàmet que ja ho tenia tot preparat per celebrar esta pràctica el pròxim cap de setmana.

Joan Ribó, alcalde de Valencia.
image-385750

“No volem generar problemes econòmics ni contractuals però volem mantenir el pensar de la immensa majoria dels valencians. Nosaltres tenim constància que a Benimàmet estan els contractes fets i no volem perjudicar a ningú. Els altres pobles, que celebren les seues festes a partir de la segona setmana de juliol, no es troben en la mateixa situació”, ha explicat l’alcalde, que ha aclarit que la moció que s’aprovarà demà s’inclou en una normativa més àmplia de respecte als animals que prepara l’Ajuntament. En qualsevol cas, l’eliminació durant esta legislatura de les pràctiques més agressives cap als animals, com el bou embolat i el bou en corda, no suposaran cap veto a la celebració de bous al carrer.

“El que està clar –ha afegit Joan Ribó- és que les apreciacions culturals, ètiques, i fins i tot de comportament, canvien al llarg del temps, i en este país hem evolucionat”. L’alcalde ha recordat algunes pràctiques, com el conegut com “toro de la Vega”, que “afortunadament” no es realitzen. Ha explicat el compromís adquirit pel govern municipal d’avançar cap al benestar animal, i en eixa línia cap circ de la ciutat ha utilitzat animals salvatges, o en les roques del Corpus no s’ha realitzat la pràctica del tir i arrossegament”.

Joan Ribó també ha al·ludit al seu compromís amb els diferents alcaldes dels pobles de València per proposar-los activitats d’oci i culturals per a oferir a les pedanies activitats que permeten dinamitzar estes poblacions i que fomenten les relacions entre veïns i veïnes d’una manera lúdica i festiva.

Davant les preguntes dels periodistes sobre les celebracions taurines a la plaça de bous, l’alcalde ha deixat clar que este enclavament depèn de la Diputació de València i no de l’Ajuntament de València, que tal como regula el reglament de la Generalitat Valenciana sobre els festejos taurins, es l’administració que té competència per fer una declaració favorable per a la celebració dels bous al carrer.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.