Salut Pública activa una campanya per a controlar les colònies de gats i conscienciar als veïns

10-07-2017 Salut Pública activa una campanya per a controlar les colònies felines i conscienciar als veïns (2)La regidora Mary Carmen Ribera destaca que l’objectiu és realitzar un seguiment de la població de felins a Castelló
La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, i representants de les protectores Associació Cultural Protectora d’Animals de Carrer (Aacc), Amics dels Animals de Castelló (Aspac) i Huellas Callejeras, han promogut una campanya destinada al control de les colònies de gats que té per objectiu disminuir els problemes de superpoblació d’aquests animals.
Ribera ha explicat que com a objectiu prioritari “s’ha establit controlar les colònies de gats en tres punts de la perifèria de Castelló, situats en l’avinguda del Mar, Sant Agustí i Sant Marcos, i Caminàs”. Ha afegit que “es tracta d’una experiència pilot per a realitzar un seguiment de la població dels felins i executar programes d’esterilització que eviten la seua propagació”.
Les protectores que participen en la campanya ja han començat a gestionar de forma regular un protocol de bones pràctiques per a fomentar la convivència respectuosa entre la ciutadania i els felins. La regidora ha assenyalat que, a més, la iniciativa “permetrà la disminució de ratolins, serps i insectes en les zones citades, eliminació de baralles entre gats per menjar o zel, inhibició de marcatge amb orina i femta, control de la natalitat, identificació i registre dels felins, millora de l’estat sanitari de la colònia i zones d’alimentació netes”.
Des de la regidoria també s’ha sol·licitat la col·laboració ciutadana i en aquest sentit una de les peticions realitzades és que no s’alimente als gats. Ribera ha informat que les protectores facilitaran carnets nominatius als alimentadors i cuidadors de les colònies designades i açò es coordinarà amb un reconeixement avalat per part de la Policia i de la Unitat de Protecció Mediambiental i Benestar de Castelló (UPROMA).

  
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.