banner_990x90_EFE (1)

Sostenibilitat programa dues jornades de voluntariat ambiental en el Molí la Font

La regidora Sara Usó destaca la importància de potenciar “la divulgació dels valors verds d’aquest enclavament” per a fomentar un “ús sostenible i respectuós”

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó ha presentat avui una campanya de voluntariat ambiental en el Molí la Font que se celebra els dissabtes 7 i 21 de novembre amb l’objectiu de fomentar la divulgació dels valors d’aquest enclavament situat en el paratge de la Font de la Reina. “Aquestes jornades de voluntariat ambiental s’emmarquen dins d’un pla d’acció que ajude a preservar els valors verds del Molí la Font, que ajude a donar a conèixer l’enclavament i a fomentar el seu ús sempre d’una forma sostenible”, ha apuntat Usó. La presentació de les jornades ha comptat amb la participació de la directora-gerent de la Fundació Limne, Sales Tomás, entitat especialitzada en aquest tipus de campanyes de voluntariat ambiental que treballarà per primera vegada en la ciutat de Castelló.

Aquestes jornades de voluntariat ambiental està dirigides a tots els públics, inclòs el familiar, i estan programades en horari matinal (de 10.00 a 14.00 aproximadament) per a facilitar la participació. “Aquestes jornades de voluntariat són una oportunitat excel·lent per a conèixer el nostre patrimoni ambiental i especialment un enclavament com el Molí la Font”, ha insistit la regidora de Sostenibilitat Ambiental.

La primera jornada, que se celebra aquest dissabte 7 de novembre, està dirigida a conèixer la qualitat de les aigües del Molí la Font. L’objectiu que es persegueix és dotar a la ciutadania de les eines necessàries per a conèixer la qualitat de les aigües a través d’uns determinats paràmetres. “En aquesta jornada, animarem als participants al fet que creu grups, amb una metodologia i material que li lliurarem aqueix dia, per a ser capaços de determinar la qualitat de les aigües dels diferents punts d’aigua en tot el terme de Castelló”, ha explicat la directora-gerent de la Fundació Limne.

El dissabte 21 de novembre, la jornada se centrarà en l’eliminació d’invasores. Les espècies invasores indiquen que existeix certa degradació en un espai natural pel que aqueix dia s’explicarà què són les espècies invasores, quins problemes generen i la importància d’eliminar aqueixes espècies per a restaurar l’ecosistema.

Tant des de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental com des de la Fundació Limne s’anima a tots els veïns i veïnes de Castelló, també a les famílies, al fet que participen en aquestes jornades de voluntariat ambiental completament gratuïtes i que estan pensades per a fomentar el coneixement d’un espai natural com el Molí la Font i contribuir així a la seua preservació.

Les persones interessades a participar poden inscriure’s enviant un correu electrònic a participa@fundacionlimne.org o cridant als telèfons 635 475 706 o 654 076 533. Les inscripcions es poden fer fins al dia d’abans de la jornada i es poden apuntar a les dues sessions en conjunt o per separat. El punt de trobada serà a les 10.00 en el propi Molí la Font.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.