Transparència col·laborarà amb les universitats públiques valencianes en el desenvolupament d’una nova tecnologia d’intercanvi i verificació d’informació

FOTO_TRANS

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el sotsecretari, Alfons Puncel, s’han reunit amb l’enginyer de sistemes Hervé Falciani i la professora Antònia Ferrer, directora de la Càtedra de Transparència i Gestió de Dades de la Universitat Politècnica de València. El motiu de la trobada ha sigut conèixer el nou projecte en el qual estan treballant les cinc universitats públiques valencianes en matèria de verificació de la informació en origen.

Es tracta de desenvolupar un sistema d’intercanvi d’informació mitjançant la tecnologia blockchain. Aquesta nova ferramenta permet que cada participant en el projecte puga incorporar informació dins d’aquesta xarxa de manera segura i siga intercanviable entre els diferents membres, fomentant la transparència. Una altra de les característiques d’aquest blockchain global, on participen les cinc universitats públiques valencianes, resideix en què la informació que s’intercanvia no es pot modificar assolint així un alt grau de veracitat.

Les universitats públiques valencianes tenen prevista la celebració d’una jornada pública, que tindrà lloc el pròxim 30 de novembre, on es mostrarà el funcionament d’aquesta tecnologia. La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, participarà inicialment en aquest projecte proporcionant informació procedent del Portal de Transparència GVAOberta, com ara dades d’execució pressupostària, despesa en caixa fixa, alts càrrecs, contractació, etc. També col·laborarà amb la celebració de jornades i debats al voltant d’aquesta matèria.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.