banner_990x90_EFE (1)

València busca sinergies amb l’àrea metropolitana per a potenciar l’Horta

Valencia Noticias | Redacción.- Consol Castillo, regidora d’Horta, ha mantingut una reunió amb la regidora d’Agricultura de Catarroja, Empar Chulià, per a trobar solucions conjuntes als reptes i problemes que se li plantegen a l’administració a l’hora de potenciar l’activitat agrícola en l’horta, “que moltes vegades són qüestions estructurals i de caràcter supramunicipal”, ha dit Castillo.

 En la reunió s’ha parlat de configurar una estratègia en comú que “aplegue i coordine idees, capacitats i responsabilitats, alhora que permeta optimitzar recursos i inversions al màxim, gràcies a la coordinació institucional”, ha assegurat la regidora d’Horta de València.

Consol Castillo.
image-308106

Des de les dos poblacions s’ha coincidit en “la necessitat d’unir-se i col·laborar en  interessos comuns com ara la creació d’un banc de terres comarcal que rellance d’una manera efectiva el cultiu de terres de València i el seus voltants”. En este punt han destacat la importància de treballar conjuntament amb la Conselleria d’Agricultura que té pendent publicar en els pròxims dies el Pla Integral sobre Agricultura.

Es tracta d’evitar l’abandonament de terres que són susceptibles d’explotació agrícola amb dos objectius molt clars: millorar els nivells d’ocupació i optimitzar el valor mediambiental que posseïx l’horta per mitjà de la potenciació i l’ampliació dels seus cultius.

Les dos regidores han coincidit en el fet que “l’horta és un nínxol d’ocupació” i que “cal promoure’n el cultiu per a donar la possibilitat a gent desocupada de cultivar terres en desús”. Així mateix, han destacat que cal treballar des d’un àmbit intergeneracional, combinant la visió dels més joves que plantegen usos ecològics i més innovadors amb el saber fer dels agricultors més tradicionals.

D’altra banda, Castillo també ha mantingut una reunió amb la regidora de Benestar Social d’esta la localitat, Núria Blanch. Les dos representants han destacat la “importància cabdal” que té detectar amb antelació els casos de persones en situació de risc per a activar els mecanismes necessaris a temps. No obstant, han comentat la dificultat afegida que suposa no tindre el suficient personal en la delegació –una situació que afecta per igual les dos localitats– “tot i que es suplix en gran part amb la dedicació i treball magnífic del funcionariat, que hi dedica una gran quantitat d’hores”.

Les regidores de Benestar Social han coincidit en el fet que la Renda Garantida per a les persones en situació de risc d’exclusió social solucionaria una gran part dels problemes actuals que els ajuntaments “han d’afrontar amb molt d’esforç i dedicació i els permetria dedicar-se a la funció d’acompanyament cap a una situació de normalitat de les seues situacions”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.